KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Turi Attila lett az MMA új alelnöke

Turi Attila Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építész, az MMA új alelnöke

Szegő György építész DLA Kováts Flórián Emlékérmet kapott

Turi Attila Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építészt, a Magyar Építész Kamara alelnökét, az MMA Építőművészeti Tagozat vezetőjét a Magyar Művészeti Akadémia alelnökévé választották a testület április 5-i közgyűlésén.

Marosi Miklós építész Ybl- Széchényi- Pro-Architectura- és Prima díjas, KÖZTI Zrt. Igazgatóságának elnöke, aki tavaly október 8-i halálig volt az az MMA alelnöke. Azóta csak egy alelnök volt, Kiss János balettművész személyében, aki a Győri Balett alapító tagja. A keddi közgyűlésen Marosi Miklós halálával megüresedett posztra választottak új alelnököt.

Turi Attila mellett Rátkai Erzsébet Jászai Mari-díjas jelmeztervező indult ezért a tisztségért, Turi Attila 137, míg Rátkai Erzsébet pedig 25 szavazatot kapott, és négyen tartózkodtak.

Turi Attila építész koszöntő beszédében az össztársadalmi kulturális jólét fontosságára hívta fel a figyelmet, emellett elmondta: alelnökként is a munkáját szeretné folytatni, az elnök és az elnökség munkáját segíteni.
Felhívta a figyelmet a Magyar Építészeti Múzeum létrehozásának fontosságára, amely – mint mondta – befogadója lesz minden társművészeti ágnak is. A másik fontos beruházásnak a Műcsarnok épületének felújítását nevezte, amelyben szakmája kapcsán is részt vesz.

Turi Attila 2022. április 6. és 2023. november 4. között tölti be az alelnöki posztot.

Ezen a közgyűlésen adták át a köztestületi díjakat is, Szegő György építész DLA, a Régi-új Magyar Építőművészet főszerkesztője, Jászai Mari-díjas építész, látvány- és díszlettervező, művészeti író, egyetemi tanár, érdemes művész és kiváló művész Kováts Flórián Emlékéremben részesült.


Létrehozás időpontja: 2022-04-11 00:00:00
Utolsó módosítás időpontja: 2022-04-11 00:00:00
Cimkék: mma, díjazottak, közgyűlés; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 5391
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46991