KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Rendkívüli kihívások a Magyar Zene Háza tetőszigetelésénél – Sarnaweld indukciós rögzítés

A Magyar Zene Háza egy komplex tetőformával rendelkező épület, mely bonyolultságát a térben hajlított zárófödémnek, valamint a födémen nagy mennyiségben előforduló áttöréseknek köszönheti. Rétegrendi kialakításnál további kihívást jelentett, hogy tartólemezes tetőként a tartólemez bordairánya meghatározhatatlan volt.

Amellett, hogy a zárófödém minden görbült felülete szigetelőlemezzel lefedendő volt, nehézséget jelentett a változó hőszigetelés-vastagság, valamint az is, hogy a kivitelezés során figyelembe kellett venni a minden irányban egyedi lejtéssel rendelkező tetőhajlás-viszonyokat.

A tető csapadékvíz szigetelése magas minőségű Sikaplan G típusú PVC szigeteléssel készült, amely teljes egészében fel tudta venni a tetőformáját - valamint a japán építész-tervező elképzelésének megfelelően fehér színben (RAL 9016) került beépítésre.

A vízszigetelőlemez megfogatása egy új indukciós technológiával készült. A csavar-dübel kapcsolata állítható magasságú rögzítést tett lehetővé, így hidalva át a változó hőszigetelés-vastagságból eredő problémákat. A Sarnaweld indukciós rögzítésnek köszönhető, hogy a tetőmezőben történő megfogatásnál a teljes tetőfelületen azonos tekercsszélességű szigetelőlemezeket lehetett alkalmazni. 

Ha többet szeretne megtudni a Sika vízszigetelési rendszereiről keresse fel weboldalunkat:

www.sika.hu


Galéria




Létrehozás időpontja: 2022-04-26 19:43:54
Utolsó módosítás időpontja: 2022-04-27 12:04:14
Cimkék: zene, háza, sika, tető, szigetelés,; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 3673; Információ: Támogatott tartalom
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47008