KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

A mai rohanó világban az idő pénz és a pénz idő

Különösen igaz ez az építőiparra, ahol havonta változnak a beszerzési árak és tombol a munkaerőhiány.  A szakemberek fix vállalása esetén a cél az, hogy a munkát a lehető leggyorsabban és a legjobb minőségben abszolválják. A vállalkozások feje felé pedig mint a kaszás lebeg a kötbérrel járó sok kellemetlenség.

Mégis mit tehetünk, ha egy építkezés, felújítás során az idővel a lehető legjobban kell gazdálkodnunk?

A Mapei mint építőipari termékeket gyártó cég, nem adhat több időt senkinek, de segíthet abban, hogy olyan termékeket fejleszt, ami a kivitelezés idejét lerövidíti.

A Mapei-nél egy új termék került a palettára, ami elsősorban a gyors építést hivatott támogatni: Mapeguard Board, a vízálló építőlemez. A Mapeguard Board a fürdőszobai helységekben lesz a segítségünkre, hogy a lehető leggyorsabban és a legjobb minőségben készüljön el a munka.

7 tényező, amivel időt spórol (és persze pénzt is), ha Mapeguard Board-ot alkalmazza:

  1. A táblák könnyű súlya miatt, az anyag mozgatás nem okoz gondot.
  2. Sokoldalú: építhető belőle zuhanyfal, WC, kád előtétfala, belsőépítészeti elemek könnyedén kialakíthatók belőle és vakolat helyettesítésére is szolgál.
  3. Nem kell külön szakembereket hívni egy-egy munkafázisra.
  4. Akár az asztalos munka is helyettesíthető vele, épített mosdók, padok támaszai összeállíthatók a táblákból.
  5. Kihagyható a másodlagos vízszigetelés, mert a Mapeguard Board önmagában vízálló, csupán csak a csatlakozásokat kell szalaggal, egyéb kiegészítőkkel vízhatlanná tenni.
  6. A felújítás, építés során kevesebb törmelék keletkezik, mint egy normál építésnél.
  7. A munkafázisok kötési ideje jóval kevesebb mint általánosan.

A Mapeguard Board beltéri panelek használata könnyű, a táblák jelölései mentén pontosan méretre szabhatók egy éles vágóeszközzel, de a legjobb erre a célra egy körfűrész.

Az elemek Mapeflex MS 45-tel ragaszthatók egymáshoz.

A Mapeguard Board fali kiegyenlítőként telibe vagy pogácsásan C2 osztályú Mapei cementkötésű ragasztóval rögzíthető a falra. Ha fogadó felületünk nem tartófal akkor érdemes mechanikailag is rögzíteni a táblákat.

A Mapeguard Board teljes keresztmetszetében vízálló, de a táblák sarkait, csatlakozásait Mapeguard ST vízsszigetelő szalaggal, Mapeguard IC, EC, PC speciális kiegészítőkkel teljesen vízhatlan szerkezetté tehetjük.  (A kiegészítő elemek Mapguard WP ragasztóval alkalmazhatók.)

Mapeguard Board felületét kifejezetten úgy alakították ki, hogy jó tapadást biztosítson a kerámiacsempék, mozaikok és természetes kőburkolatok fogadására. A csempék legalább C2 osztályú Mapei cementkötésű ragasztóval burkolhatók, melyet a ragasztandó burkolóanyag típusának megfelelően kell kiválasztani.

A Mapei univerzális, vízálló építőlemezei, a Mapeuard Board-ok elérhetők 7, 10, 20, 30, 48 mm vastagságban, 600x1300 mm és 600x2600mm méretű táblákban megvásárolhatók kereskedő partnereinknél.

További információ: https://www.mapei.com/hu/hu/szaktanacs


Létrehozás időpontja: 2022-10-01 19:43:01
Utolsó módosítás időpontja: 2022-10-03 08:43:31
Cimkék: Mapeguard, Board, mapei; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 3986; Információ: Támogatott tartalom
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47218