KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

„Ragaszkodó” garázsfödém szigetelés

Sok családi ház rendelkezik a földszinti lakószint alatti méretes garázzsal vagy pincehelyiséggel, amely műhely vagy tároló szerepét is betöltheti. Praktikus terek ezek, de csak ha odafigyelünk arra, hogy ne rajtuk keresztül szökjön ki az egyébként remekül szigetelt házból a hő.

Tegyük fel, hogy már megtörtént az adott épület homlokzatának és tetőjének optimális szigetelése. Ezt követően gondolni kell arra, hogy a földszinti lakótér alatti helyiségek igazi energianyelők tudnak lenni, ha nincs maradéktalanul leszigetelve az alulról hűlő födém, a hűlő oldalról. Hozzáadott értéket jelent, hogy ennek az épületszerkezetnek a jól megválasztott hőszigetelésével nemcsak az „alap” hőszigetelési követelményeket tudjuk kielégíteni, hanem a teljes födémszerkezet akusztikai léghanggátlását is tudjuk kedvezően befolyásolni.

Kitűnő hőszigetelő tulajdonságokkal és jó hangelnyelő képességgel rendelkező szigetelésre van szükség, amely képes az adott tér (pince, mélygarázs, műhely, teremgarázs, stb.) használati zajszintjét is csökkenteni. Ezáltal - közvetetten - a teljes födémszerkezet hanggátlási értéke növekedni fog. Elengedhetetlen a tűzbiztonság, és az öntartóság is, hiszen a fejünk fölé fog kerülni az áhított szigetelő réteg.

Az URSA vállalat „tektonikus” szálhalmazzal készült üveggyapot alapanyagú páraáteresztő homlokzati szigetelőanyaga (URSA TECTONIC FP BASIC) tavasszal debütált Magyarországon. Most ősztől pedig a brand új fejlesztése, az URSA TECTONIC UPh/Vv elnevezésű, kifejezetten alulról hűlő födémekre specializált ásványgyapot szigetelőtáblák is elérhetővé válnak.

Az univerzális új termék hőszigetelési teljesítménye nagyon jó és a szálak rétegelválási szilárdsága is kitűnő. Az URSA TECTONIC UPh/Vv táblák nem éghetők és hidrofóbok is, ráadásul az üveggyapot alapanyagnak köszönhetően hangszigetelő képességük is remek. A nagy testsűrűségű ásványgyapot táblák nyomószilárdsága kiváló, és várakozáson felül öntartók. Alaktartásuk kiváló és hő hatására sem zsugorodnak, ráadásul érzéketlenek a téli- nyári hőingadozásra, azaz nincs hőtágulásuk. A termék az esztétikum jegyében készült: a „Vv” megjelölés azt mutatja, hogy a táblák látszó oldalukon fehér üvegfátyol kasírozással vannak ellátva, mely installálás után homogén fehér felületet ad a szigetelt födémnek, további festés igénye nélkül.

A legjobb hír pedig, hogy nincs szükség dübelezésre, mert a táblákat csak ragasztani kell!

Ennél gyorsabb és egyszerűbb - és mégis minőségi - „Csináld magad!” szigetelés talán nincs is a nap alatt.

A könnyen kezelhető URSA TECTONIC UPh/Vv ásványgyapot szigetelőanyag speciális szálszerkezetének és kasírozásának köszönhetően hosszú távra szóló, fenntartható és egészségbarát választás mindegyik alulról hűlő födém maradéktalan teljesítményt nyújtó hő- és akusztikai szigetelésére.

URSA Salgótarján Zrt.

www.ursa.hu


Létrehozás időpontja: 2022-09-15 18:12:00
Utolsó módosítás időpontja: 2022-09-16 12:26:12
Cimkék: ursa, garázsfödém,; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 2998
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47240