KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Digitális ablaktrendek: automatizált okosotthon megoldások

Az épületek energiahatékonysági szintjének meghatározó elemei a nyílászárók, melyek napjainkban, az egyre nagyobb mértékben terjedő digitalizáció hatására már számtalan innovatív tulajdonsággal gazdagodtak. Ezek a fejlesztések nem csak az otthon kényelmét, de az energiamegtakarítási törekvéseket is szolgálják. Ismerjük meg a GEALAN, Európa egyik vezető profilgyártójának legújabb okos megoldásait!

Okos szellőzőrendszer egy egészségesebb élettérért

Hogyan képes alkalmazkodni egy szellőzőrendszer a szellőzési igény és teljesítmény arányának egyedi követelményeihez? A nedvességvédelem mellett milyen intenzitású szellőzés szükséges? A GEALAN-CAIRE® megoldásaival az otthoni alapszellőztetéstől az intelligens komfortszellőztetésig tervezhetnek az építészek, hogy az épülethez, illetve adott életstílushoz legjobban illő műszaki összeállítás váljon megvalósíthatóvá.

A GEALAN-CAIRE® smart egy aktív szellőzőrendszer, amely minden igényt kielégít, legyen szó kényelemről, hővisszanyerési- és energiahatékonyságról, vagy okos-otthon kompatibilitásról. Mindezt nem csak új, de már meglévő, eredetileg nem ezzel a rendszerrel tervezett épületekbe való beépíthetőséggel,
hiszen a GEALAN-CAIRE® a cég számos profilrendszerébe integrálható, ráadásul többféleképpen. Létezik homlokzaton látszó, de szigetelés alatt megbúvó kivitel – ez utóbbi esetben csupán a keskeny, levegő ki- és bemeneti rácsos nyílások maradnak láthatók, a ventilátorok észrevehetetlenül működnek egy panel mögé rejtve. A különféle dekorfóliákkal és a GEALAN-acrylcolor® felületkezelő bevonat színeivel elérhető elemek bármilyen egyéni elképzelésbe képesek könnyedén illeszkedni, kezelés szempontjából pedig szintén felhasználóbarát: külső vagy süllyesztett belső gombokkal, a kereten található érzékelővel vagy mobil alkalmazáson keresztül irányítható.

Mindehhez nem szükséges okosotthon szakértőnek lennünk

A rendszer zökkenőmentes használatához az új TEXINO valósítja meg a felhasználóbarát kivitelt és a műszaki részek digitálisan stabil irányíthatóságát. A TEXINO két prémium szolgáltató eszközeit ötvözi fejlesztésében: az egyik az eQ-3, melyet a Berg Insight már többízben emelt ki Európa piacvezetőjeként otthoni okosrendszerek terén, a másik pedig a Homematic IP, amely szintén intelligens okosotthon megoldásokat fejleszt. Ezeknek köszönhetően eredményként egy minőségi, ideális ár-érték arányú megoldást kapunk a nyílászárók területén, amely hosszútávon egészségesebbé,
ugyanakkor kényelmesebbé is teheti életünket a friss levegőtől a megfelelő szobahőmérséklet kérdéséig.

GEALAN digitális ablak-megoldások

BIM: az ablaktervezés új dimenziója

A digitalizáció kapcsán szintén hasznos tervezési eszközzé vált az épületinformációs modellezés. A GEALAN tervezői software-ével kifejezetten könnyűvé vált a nyílászárók kiválasztása. A 2.0 verziószámú alkalmazás digitális formában tárolja a termékek adatait, továbbá napi rendszerességgel frissíti - ezzel naprakészen tartva - az adatbázist. A program műszaki, statikai számításokat végez, figyelembe véve a termékek legkisebb részleteit is (a profilmerevítésektől a furatokig), majd igény szerint 2D és 3D-s modellként jeleníti meg a tervet. A BIM módszer (Building Information Modeling) hatékonyan alkalmazható a GEALAN tervezési folyamataiban – talán ez is hozzájárul ahhoz, hogy idén is a cég kapta meg az év legjobbjának járó díjat BIM-ADAT-KÍNÁLAT kategóriában.

A BIM fejlesztésekről a linkre kattintva olvashat többet: https://www.gealan.de/hu/epiteszek-es-planners/bim/

Még több innovatív GEALAN rendszer: https://www.gealan.de/hu/


Létrehozás időpontja: 2022-10-03 18:23:34
Utolsó módosítás időpontja: 2022-10-04 10:59:10
Cimkék: gealan, digitálsi, ablak, okosotthon; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 3500; Információ: Támogatott tartalom
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47263