KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Fókuszban az energetikai korszerűsítés

A folyamatosan növekvő energiaárak és rezsiköltségek a legtöbb háztartást érintik. Az emberek többsége a fogyasztás csökkentésével reagál, sokan lakásuk korszerűsítését tervezik, további piaci potenciált teremtve ezáltal a szakemberek számára is. A Terrán környezettudatos megoldásaival és hasznos információkkal segít a folyamatban.

Egy, az energiaárak változásainak hatását vizsgáló felmérés szerint a költségek drasztikus emelkedése a háztartások mindennapjaira is komoly hatással van. Az átlagosan 10-60 ezer forinttal emelkedő rezsiszámlák sok családot spórolásra késztetnek, míg néhányan az energetikai korszerűsítés mellett döntenek, bízva a költségek csökkenésében. Az épületfelújítás tehát rövid- és hosszútávon is megtérülő beruházás.

Fenntarthatóan a Terránnal: MediCOMFORT, Generon

Ahogy az ismert, a tetőszerkezetben elhelyezkedő hőszigetelésnek fontos szerepe van: csökkenthető az épület hővesztesége, optimalizálható a felhasznált energia mennyisége, megőrizhető a lakótér komfortos klímája.

A Terrán MediCOMFORT tető-hőszigetelő rendszerét PIR-táblák alkotják, amelyek a szarufák felett elhelyezve és összeillesztve felületfolytonos, zárt hőszigetelő réteget képeznek, így kiküszöbölve a szarufák vonalában jelentkező hőhidakat. A MediCOMFORT beépítésével az épület akár az „A plusz” kategóriájú energetikai szintet is elérheti. A termékcsalád különböző típusai felújításhoz és újépítéshez is egyaránt alkalmasak. 

Az ideális tető-hőszigetelés mellett a Terrán saját, zöldenergia-termelésre alkalmas napelemes tetőcserepe a Terrán Generon, ahol minden egyes cserép külön szolárpanelként működik, tökéletesen belesimul a tető síkjába, így modern, prémium megjelenést biztosít neki. A termék mára közel 400 épületnél bizonyított, ami megközelítőleg 190 000 beépített modult jelent.

Elérhető tudásanyaggal segítik a szakembereket is

A több mint száz éves Terrán abban is elkötelezett, hogy a vásárlók mellett, a szakemberek is könnyen hozzáférhető edukatív tartalmakhoz jussanak.

A gyártó saját weboldalán egy kifejezetten építészeknek szóló felületet is létrehozott, ahol a termékek általános műszaki tulajdonságai mellett részletes tájékoztatás található a komplett Terrán tetőfedő rendszerről is.

Az ArchiCAD programba integrált Terrán AddOn a kollektív felhasználói igényeknek megfelelve egy komplex tervezéstámogató platformot kínál, ahol minden releváns, fontos információ elérhetővé válik. A speciális beépítési alapadatok mellett, fotorealisztikus látványkép is készíthető.

Az AddOn nemrégiben nemcsak megújult, hanem ki is egészült: már a Terrán Generon napelemes tetőcserépről is naprakész, részletes tervezői információk érhetők el, a rendszer tervekbe illeszthető, ráhelyezhető a megrajzolt tetőre, így az esztétikai előnye is megtapasztalható a látványterveken.


Létrehozás időpontja: 2022-11-23 13:20:51
Utolsó módosítás időpontja: 2022-11-30 16:46:01
Cimkék: terrán, generon, napelem, környezet, tudatosság, korszerűsítés; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 3239; Információ: Támogatott tartalom
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47347