KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Homlokzati kőburkoltok új technológiája – ultrakönnyű kőburkolattal

A Slate Design burkolólap természetes kőfelületű, üvegszál erősítésű műgyanta hordozóval megerősített, homlokzati burkolólap.  A Slate Design kőfurnér lapjai 1,2-3,0 mm közötti vastagságúak súlyuk átlagosan csak 1,5-3,0 kg/m²!

A burkolatok nagyon vékony terméskő (mészkő, homokkő, pala) szeletekből készülnek.  Homlokzati falburkolására előtétfalazás, konzolozás igénybevétele nélkül, közvetlenül a kőzetgyapot vagy polisztirol szigetelt hálózott alapfelületre ragasztással rögzíthető.

A homlokzat burkolati súlyterhelése a Slate Design burkolólapokkal mindössze maximum 3,5 kg/m2.  Ez nyilvánvalóan a jelentős megtakarítást jelent a beruházási költségekben különös tekintettel arra is, hogy a Slate Design homlokzati burkolólapok beépítési ideje legalább kétszer gyorsabb más hagyományos kőburkolatokhoz képest.  

Mindez azt eredményezi, hogy a Slate Design homlokzati kőburkolat beépítésével akár 50% megtakarítás is elérhető más hagyományos ragasztott kő vagy szerelt homlokzat kivitelezési költségével szemben. 

A Slate Design homlokzati burkolat rugalmas hátlapja lehetővé teszi íves felületek kőburkolat kialakítását is, hiszen a burkolólap akár 40 cm görbületi sugárban is hajlítható.

Az építőiparban mindig kihívás és költséges volt a kőburkolatok homlokzati alkalmazása különösen ragasztott kivitelezéssel. Ez a Slate Design homlokzati burkolatokkal kompromisszum nélkül lehetséges.  Ehhez a hőszigetelő táblák felületére kerülő hálózott/simított alapfelületnek csak 5mm vastagnak kell lennie.  Ehhez a CEMIX Thermosystem rendszert ajánljuk, a Cemix Styrokleber Extra polisztirol ragasztó használatával. 

A Slate Design homlokzati burkolólapokat az MS polimer alapú speciális kőfurnér ragasztóval rendkívül gyorsan és kényelmesen lehetséges beépíteni.

A beépítési útmutatót és termék műszaki adatait az alábbi linkre kattintva találja:

slatedesign.hu/linkek/ebook.pdf

 


Létrehozás időpontja: 2023-03-22 09:17:01
Utolsó módosítás időpontja: 2023-03-22 09:20:52
Cimkék: slatedesign, slate, design, homlokzat, kőburkolat,; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 2599; Információ: Támogatott tartalom
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47467