KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Elérhetőségek frissítése online felületeinken

A MÉK több online felületet is működtet, amelyekbe a belépés külön regisztrációhoz kötött és szükséges hozzá a szakmagyakorló e-mail címe:

TAKO – a MÉK által szervezett továbbképzések jelentkezésére szolgáló felület
JVA – vizsgára történő jelentkezéseket kezelő felület
OTIR – szakmai továbbképzések akkreditációjára és az egyéni kérelmek benyújtására szolgáló felület.

Az e-Ügyintézés a MÉK hivatalos honlapjáról érhető el minden építész kamarai szakmagyakorló számára. A belépés nemcsak e-mail címmel történhet, hanem lehetőség van ügyfélkapus azonosítással is használni a rendszert. Itt ellenőrizheti a területi kamarák által vezetett nyilvántartás szerinti adatait, nyomon követheti a továbbképzési pontjait, továbbá beruházási tanúsítvány is itt kérelmezhető.

A TAKO és a JVA esetében, főleg tájékoztató kör e-mailek kiküldése során tapasztaljuk, hogy rengeteg esetben a rendszerben szereplő email címek megszűntek. A további kapcsolatfelvételt nehezíti, hogy gyakran a telefonszám változás sem kerül a felhasználó által átvezetésre. A TAKO és a JVA esetében is módosíthatók az elérhetőségi adatok, ezt a Saját adatok menüpontban lehet megtenni (kivétel ez alól, amennyiben tagsági számában történt változás, ezt emailen kérjük jelezni).

A területi kamarák által vezetett tagnyilvántartásban szereplő adatokat az országos névjegyzék „csupán” megjeleníti, de az abban bekövetkezett változások – adatvédelmi okokból – nem történnek meg automatikusan a MÉK által üzemeltetett további rendszerekben.

Kérjük, hogy aki fenti rendszereinkben rendelkezik korábbi regisztrációval, szánjon néhány percet adatai ellenőrzésére!

Felhívjuk figyelmét annak fontosságára, hogy az országos névjegyzékben is pontos adatok szerepeljenek! Az adataiban bekövetkezett változás bejelentésére 8 napos határidőt állapít meg a kamarai törvény. Az e-Ügyintézésben megtekintheti aktuális személyes adatait és az esetleges változásokat (amelyek sokszor érintik az országos névjegyzéket is) jelezni tudja a területi kamarája felé

A MÉK Titkársága esetenként tájékoztató, figyelemfelhívó leveleket küld a kiemelkedő jelentőségű aktuális szakmai témákról, valamint tagozati gyűlés esetén a tagozati tagokat elektronikus úton keressük fel a névjegyzékben szereplő email címükön, így kiemelten fontosnak tartjuk az adatok naprakészen tartását!

Segítő közreműködését köszönjük!

Budapest, 2023. május 4.

(fotó: Gáti Oszkár Dániel)


Létrehozás időpontja: 2023-05-04 16:12:56
Utolsó módosítás időpontja: 2023-05-11 19:51:01
Cimkék: online, felület, frissítés; Beküldő: Kovács Zsófia
Megtekintések száma: 3701
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47521