KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Hetedik alkalommal rendezik meg a SHARE Magyarország konferenciát

Június 6-án kerül sor a SHARE Magyarország 2023: Nemzetközi Építészeti és Műszaki Fórumra a budapesti Music Centerben. Az idei konferencia a Jövő homlokzatai: fenntartható tervezés és teljesítmény címet viseli. A hetedik alkalom elnöke Csapó Balázs, a Paragram Stúdió alapítója és ügyvezető igazgatója.

A SHARE Magyarország idei két fő témája a Homlokzatok: Design és technológia és a Nagyszabású fejlesztési projektek lesznek. A vendégelőadók inspiráló betekintést nyújtanak projektjeik technikai részleteibe. A rendezvényre elsősorban építészeket, statikusokat, homlokzati mérnököket, kivitelezőket, ingatlanfejlesztőket, várostervezőket, valamint építőanyag- és technológiaszállítókat várnak a szervezők. A SHARE Magyarország a hazai és nemzetközi előadók bevonásával az építészet és az építési technológiák legújabb innovációit gyűjti össze és mutatja be, emellett támogatja új együttműködések létrejöttét. A rendezvényen szinkrontolmácsolás lesz angol és magyar nyelven.

 A konferencia hazai és nemzetközi előadói többek között:

  • Holly Deichmann, a Diller Scofidio + Renfro társigazgatója, USA
  • Gideon Maasland, az MVRDV igazgatója, Hollandia
  • Thierry Damez-Fontaine, a 2portzamparc igazgatója, Franciaország
  • Alireza Taghaboni, a NextOffice alapítóója, Irán
  • Andrea D'Antrassi, a MAD architects társpartnere, Kína
  • Neville Zoltán, a Coldefy Architects partnere, Franciaország
  • Marco Petreschi, a Petreschi Architects alapítója, Olaszország
  • Angeliki Athanasiadou, az AVW Architecture alapító partnere, Görögország
  • Tomaž Krištof, a Studio Kristof alapítója, Szlovénia
  • Gregor Reichenberg, a Reichenberg Arhitektura partnere, Szlovénia
  • Dobos András, a Lab5 Architects ügyvezető igazgatója, Magyarország
  • Pavol Paňák, a bkps vezető építésze, Szlovákia
  • German Tibor, a Paragram Studio társalapítója, Magyarország
  • Nagy Csaba, az Archikon alapítója, Magyarország

A SHARE Magyarország 2023 a SHARE Architects, Közép- és Délkelet-Európa vezető építészhálózati platformja szervezésében, a Magyar Építész Kamara partnerségével, a Lamilux, Reynaers és Isopan támogatásával, a Zumtobel és az Építészfórum médiapartnerségével valósul meg.

A regisztráció elkezdődött

A rendezvényre szóló jegyek online megvásárolhatók a SHARE Architects weboldalán. A tervezőirodákban dolgozó építészek és mérnökök számára a jegy ára 60 euró. Diákok, 25 év alatti építészek és mérnökök számára kedvezményes áron, 20 euróért válthatók jegyek korlátozott számban.
A konferencián való részvételért 2 továbbképzési pont jár a MÉK szakmagyakorlóinak.

A SHARE Architects Magyarországon

A budapesti SHARE konferencia korábbi kiadásaiban olyan neves nemzetközi építészek vettek részt, mint Maurizzio Meossi, a ZAHA HADID társigazgatója, Egyesült Királyság; Martin Gran, a Snøhetta partnere, Norvégia; Jürgen Mayer H, a J. MAYER.H und Partner alapítója, Németország; Martin Knuijt, az OKRA alapító partnere, Hollandia; Etan Kimmel, a Kimmel Eshkolot Architects társalapítója, Izrael; Erick Van Eheraat, az Erick Van Eheraat alapítója, Hollandia.

A SHARE Architects hálózatához olyan hazai építészek csatlakoztak, akik értéket képviselve népszerűsítik a magyar építészetet Európában. A SHARE Architects Society, a SHARE Architects keretén belül egy exkluzív csoport, melyben az építészek megoszthatják ötleteiket és elképzeléseiket diskurzust kezdeményezve. Jelenleg 35 magyar taggal rendelkezik a közösség: Persányi Miklós, Vitézy Dávid, Bordás Péter, Ürge-Vorsatz Diána, Hulesch Máté, Zoboki Gábor, Rodnóczi László, Kovács Attila, Hatvani Ádám, Haáz Ferenc Gabriella, Sajtos Gabriella, Földes László, Snopper Zsuzsanna, Portschy Szabolcs, Hönich Richárd, Fialovszky Tamás, Dévényi Tamás, Csillag Katalin, Csavarga Rózsa, Fazekas Katalin, Mohácsi Sándor, Hámori Péter, Hartvig Lajos, Bánáti Béla, Félix Zsolt, Reith András, Szabó Levente, Sugár Péter, Paulinyi Gergely, Finta Sándor, Reith András, Csapó Balázs, Pólus Károly, Nagy Csaba, Gunther Zsolt.

SHARE Architects Network

Az elmúlt 25 év során a SHARE Architects Fórum a közép- és délkelet-európai építészek és kivitelezők kulcsfontosságú hálózatépítő platformjává vált, keretet biztosítva a modern építészet sokféleségének megismeréséhez és megértéséhez. Jelenleg a SHARE Architects rendezvényeket 16 országban tartják, és több mint 50 000 szakember alkotja közösségüket.

KONTAKT

Eusebia Mindirigiu                                                                                                     
M: +40 744621300                                                  
E: eusebia.mindirigiu@abplus.ro

A konferencia programja: Programfüzet


Létrehozás időpontja: 2023-05-11 15:38:01
Utolsó módosítás időpontja: 2023-06-09 10:46:17
Cimkék: share, konferencia, magyarország; Beküldő: Dér Andrea
Megtekintések száma: 2248
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47532