KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

A Magyar Építészetről szóló törvénytervezet előzetes megvitatása

2023. 05. 25-én a Magyar Építész Kamara székházában találkoztak az Építési és Közlekedési Minisztérium képviseletében Lázár János miniszter Úr, Lánszki Regő államtitkár Úr és a minisztérium munkatársai a Magyar Építész Kamara elnökségével, területi és tagozati elnökeivel, valamint a MÉSZ és az MMA képviselőivel és az állami főépítészekkel. A Lázár János kezdeményezésére létrejött Építész Fórum témája a készülő Építészeti Törvény volt.

Lánszki Regő tájékoztatta a résztvevőket a jogszabály jelenlegi állapotáról, a jogalkotással kapcsolatos menetrendről, a jogszabály főbb pontjairól. A fórumon a meghívottak jónéhány kérdést tettek fel a törvénytervezet részleteit illetően, amelyeket Lázár János és Lánszki Regő válaszolt meg. Lázár János elmondta, hogy a mostani találkozó a jogszabály egyeztetés következő fázisának kezdete, és a jogalkotó a nagyon közeli jövőben várja a szakemberek és szakmai szervezetek véleményét, javaslatait.

Hajnóczi Péter MÉK elnök ígéretet tett arra, hogy a területi kamarák és tagozatok véleményeit összegyűjtve, összehangolva, mielőbb megküldi a minisztériumnak, bízva abban, hogy az abban foglaltak megjelennek majd a jogszabályban.

Fotók: ÉKM


Létrehozás időpontja: 2023-05-25 23:55:16
Utolsó módosítás időpontja: 2023-06-09 10:46:14
Beküldő: Dér Andrea
Megtekintések száma: 2742
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47558