KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

3434 Miskolc, Széchenyi u. 67.

Tisztelt Kollégák!

A Miskolc, Széchenyi u. 67. (3637. hrsz.) alatti műemlék ingatlan emeleti szintjének átalakítására és új tetőtéri szint létrehozására készített műszaki tervekkel kapcsolatban le nem zárult elszámolási (tervezői díj kiegyenlítési) vita van az építtető Megrendelő és a terveket készítő Műépítész Építészeti Tervezőiroda Kft. között.
A Műépítész Kft. az építtető Megrendelő által meghatározott tervezési programra összesen 5 db tetőtér beépítési változatot készített el. A változatokat az akkor még működő (2014. november) Központi Építészeti Tervtanács műemléki testülete előtt be is mutatta. A Tervező a tervezés folyamata során szakhatóságokkal történő egyeztetéseket is végzett.

A tervezési munka az építtető Megrendelő határozatképtelensége miatt megakadt, így a tervezési folyamatot a  Tervező munkaközi terv szinten  sem tudta lezárni.
Kérünk minden tervező kollégát, hogy az épület átalakítására ill. tetőtér beépítéssel történő bővítésére  vonatkozó bármilyen  megbízást ( meglevő munkarészek alapján munka befejezése  vagy új munka elvégzése) a tervezői díj kiegyenlítési vita Műépítész Építészeti Tervezőiroda Kft.-vel  történő megnyugtató rendezéséig ne vállaljanak el.

Miskolc, 2015.04.20.

Puskás Péter
Ybl-díjas építész
vezető tervező

 


A Kamarai tagok közleményei aloldalon bármelyik kamarai tag felteheti közleményét, melyben tájékoztatja építész társait arról a megbízójáról, aki nem fizette ki tartozását. A Magyar Építész Kamara a weboldalára felkerülő közleményeket nem vizsgálja, nem ellenőrzi, azok valódiságáért felelősséget nem vállal. A kamarai tagok etikai felelőssége, hogy építész társait ne tévessze meg, hogy az oldalra felkerülő közlemények igazak legyenek és valós, jogos követeléseket tartalmazzanak.

A bejelentések kizárólag a tagjaink védelme érdekében kerülnek közzétételre.

Létrehozás időpontja: 2015-04-22 10:40:11
Utolsó módosítás időpontja: 2015-04-22 10:46:05
Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 15352
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=42758