KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Álmodj otthont Csontváry képeinek!

Kreatív ötletpályázatot hirdet a Miniszterelnökség Csontváry Kosztka Tivadar alkotásait méltó módon bemutató kiállítótér tervezésére, valamint lehetséges magyarországi helyszínének megtalálására. A 16 millió forint összdíjazású nyilvános pályázaton bárki, életkori és végzettségbeli megkötés nélkül előállhat ötletével.

Csontváryt élénken foglalkoztatta egy saját műveit bemutató kiállítótér megalkotása, ezzel kapcsolatban terveket is készített. Az ötletpályázat célja, hogy megtalálja azt a karakteres eszközökkel készült mai megoldást, amelyet áthat a „Napút” festőjének szellemisége, melyben maga a művész is kedvét lelné.

A különc festő műveit bemutató tér helyének megtalálására, kialakítására és megformálására vállalkozó pályázók munkái közül a legjobbnak tartott építészeti, tájépítészeti, belsőépítészeti, multimédiás, illetve képzőművészeti megoldásokat várja a Kiíró. Több pályázat díjazására is mód van, a legnagyobb elérhető díjösszeg 6 millió forint, de minden pályázó csupán egyetlen munkával vehet részt a megmérettetésen.

A kiíró Miniszterelnökség teljes szabadságot biztosít a kiállítótér jellegére és Magyarországon belüli elhelyezésére vonatkozóan és annak megvalósításra nem vonatkozik sem formai, sem egyéb kötöttség. Az ingyenes pályázat célja ugyanakkor, hogy a létrejött kiállítótér kiemelt szerepet töltsön be a hazai kultúrában, kapcsolódjon a zseniális és rejtélyes művész szellemi hagyatékához, illetve a választott helyszín és tér illeszkedjen környezete kulturális és épített közegéhez is.

A pályázat honlapján a www.csontvarypalyazat.hu oldalon ingyenes regisztrációt követően a kiírás szövege, valamint a teljes pályázati anyag minden érdeklődő számára elérhető. A pályázat lebonyolítója a Lechner Tudásközpont.


Létrehozás időpontja: 2016-03-31 16:05:25
Utolsó módosítás időpontja: 2016-03-31 16:05:25
Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 14984
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=43385