Aktuális
Az Építész szakma helyzete Európában: Az 2022- évi ACE Ágazati tanulmány eredményei

Az Építész szakma helyzete Európában: Az 2022- évi ACE Ágazati tanulmány eredményei

Az Ágazati tanulmány az Európa Építészek Tanácsa (ACE-CEA) megbízásából és az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszírozásával készülő, kétévente készülő szakmai felmérés, amely statisztikai, szociológiai és gazdasági adatokat gyűjt össze az európai építészekről, az építészeti piacokról és az építészeti szakmagyakorlásról és elemzi ezeket. A 26 európai ország 30 700 építészének válaszai alapján a tanulmány 2022-es kiadása új kutatási területekkel gazdagodott, így ez kétségtelenül az eddigi legátfogóbb tanulmány az építészszakmáról Európában, és alapvető referenciaeszköz mindazok számára, akik érdeklődnek az építészet, az építész szakma és az épített környezet iránt.

Az 2022 Ágazati tanulmány elérhető az ACE Observatory oldalon is, ez egy új, az építészszakmának szentelt webes platform. Az ACE Observatory oldal a tanulmány kiegészítésére szolgál, és további mélységet biztosít. A Tagszervezetek, az egyéni építészek és bárki más érdeklődőd számára készült, aki kutatni akar az építész szakmában.

Az Ágazatai tanulmány rövid videója is elérhető az https://www.ace-cae.eu/activities/publications/ace-2022-sector-study/ oldalon.