KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Azbesztmentesítés

Bizonyára Önök is tapasztalhatták, hogy egyes építési kivitelezési munkák (felújítás, átalakítás, bontás) során gyakran lehet azbeszttartalmú építőanyagokra (tetőszerkezet, szigetelőanyagok) bukkanni. A munka során ezek eltávolítása szükségessé válhat, és a hatályos jogszabályok nem engedik az eltávolított azbeszttartalmú építőanyag ismételt beépítését.

Az azbesztmentesítési tevékenység során

  • a hőszigetelésre, tűzvédelemre használt különböző azbeszt tartalmú szigetelő réteg eltávolításra kerül a szigetelt felületről,
  • illetve, a múlt században jelentős mennyiségben felhasznált sík- és hullámpala kerül eltávolításra a tetőszerkezetről.

Ugyanakkor gyakran még az azbeszt jelenlétének a megállapítása, beazonosítása is nehézséget okoz, a nem megfelelő elhárítása pedig hosszan tartó egészségügyi problémákat és komoly hatósági eljárásokat vonhat maga után. Ezen problémakör korrekt megoldásához kívánjuk segítségünket ezúton felajánlani.

Az azbesztmentesítés egy munkavédelmi és környezetvédelmi jogszabályokkal kiemelten szigorúan és részletesen szabályozott munkafolyamat. A fokozott szigorúságot az azbeszt alábbiakban részletezett káros hatásai elleni védelem szükségessége (a munka és egészségvédelmi óvintézkedések kialakítása és fenntartása) teljes mértékben indokolja.

Az azbesztet egy olyan ásvány, amely eredeti formájában áttetsző, és könnyen hasad a szerkezetét alkotó szálak mentén. A rendkívül vékony elemi szálak átmérője a milliméter ezredrészénél is kisebb és éppen ez okozza veszélyességét, mert a légutak szűkebb szakaszaiban elakadhatnak, de lejutnak a tüdő úgynevezett léghólyagocskáiba is, és azokat átszúrva károsítják a mellhártyát.

Az azbeszt veszélyességét növeli, hogy hatása nem ismerhető fel azonnal, a megbetegedés az azbeszt hatásának való kitettség kezdetétől számított 10-40 év alatt alakulhat ki. Az azbeszt okozta egészségkárosodás hosszú lefolyású, többségében halálos kimenetelű.

Azbesztmentesítést 2009-óta folytat a ”KRISTÁLY-99” Kft. az eltelt idő alatt olyan refe-renciaértékű munkákat végeztünk el, melyek során:
-    épületek teljes körű azbesztmentesítését,
-    azbeszttartalmú szigetelések bontását,
-    tetőszerkezetek teljes körű bontását,
-    palakerítések bontását,
-    építőanyagokban és a levegőben található azbesztrostok mennyiségének akkreditált mérését
végeztük el, minden esetben a megrendelőink maximális megelégedettségével.

Amennyiben jelen tájékoztatónk felkeltette az érdeklődését, illetve bármilyen kérdése merült fel a tevékenységeinkkel kapcsolatban, úgy szívesen állok rendelkezésükre az alábbi elérhető-ségeken:

Kurucz Zsolt
e-mail:    kuruczzs@kristaly99.hu
tel.:    52/432-298
mobil:    30/655-6721

 


Létrehozás időpontja: 2015-04-14 12:20:12
Utolsó módosítás időpontja: 2015-04-14 12:20:12
Cimkék: azbeszt; Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 14057
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=42738