KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Budapest 2000 után

Budapest 2000 után. Építészeti témájú publicisztikai pályázat 2000 után épült vagy megújult budapesti épületekről

A XXI. századi Budapest kortárs építészetének, épített környezetének, urbanisztikai fejlődésének nyomon követése, szakmailag értékes megoldások, fejlődési trendek bemutatása és minél szélesebb körű megismertetése a Budapest folyóirat olvasóival és szélesebb közönséggel. Az építészettel kapcsolatos íráskészség és látásmód fejlődésének elősegítése a fiatalabb generáció körében. 

Pályázati kiírás:

Magyar nyelvű építészeti cikk írása valamely 2000 után épült vagy megújult budapesti épületről, épületegyüttesről, térről, városrészről. A cikk műfaja lehet riport, interjú, esszé, építészet kritika. Az írás terjedelme 4000-8000 leütés min. 4 db, max. 10 db fotó illusztrációval. Olyan írásokat várunk, amelyek eddig még sehol nem jelentek meg.

Pályázati feltételek

Pályázatot nyújthat be:

18-30 év közötti természetes személy állampolgárságtól és lakóhelytől függetlenül.

Egy pályázó maximum három pályamunkával nevezhet.

A kiíró Summa Artium Nonprofit Kft. és szervező-, együttműködő partnereinek dolgozói, tisztségviselői, illetve a felsoroltak közeli hozzátartozói nem pályázhatnak.

A pályamunkák beadásának feltételei

A pályázó kizárólag saját, eredeti szerzői alkotásával pályázhat, még nem publikált írással. Szintén kizáró feltétel, ha az írás megjelenés alatt áll. E feltételek megsértése esetén a pályázat érvénytelenné válik. Ha ez a díjátadást követően válik ismertté, akkor a helyezést érvénytelenítjük, és a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni.

A pályázó a regisztrációs adatlap hiánytalan kitöltésével kijelenti, hogy a pályamunka saját szerzői műve, továbbá felelősséget vállal azért, hogy az általa benyújtott pályamunka és fényképek nem sértik más szerzői jogát.

A pályaműben tilos bármilyen, a pályázóra utaló jel feltüntetése. Ennek be nem tartása a pályamű automatikus kizárásával jár.

A pályaművek beadása:

E-mailen a budapestfolyoirat@summa-artium.hu címre kérjük elküldeni jeligével ellátott a cikket.

Külön kérjük a regisztrációs lapot is kitöltve megküldeni.

Ha egy pályázó több versenyművel pályázik, akkor az egyes alkotásokat külön-külön kell regisztrálni ugyanazon jelige sorszámozott változataival.

A pályaművek beérkezéséről minden pályázót e-mailben értesítünk!

Kérdéseket a pályázattal kapcsolatosan a budapestfolyoirat@summa-artium.hu e-mail címen lehet feltenni.

Részvételi díj

A részvétel ingyenes.

Határidők

2018. november 15. 12.00 óra

A határidő után beérkezett pályamunkákat nem áll módunkban elfogadni.

Zsűrizés, értékelés

A határidőre beérkező pályaműveket szakmai zsűri értékeli, melynek tagjai az építészkultúra neves hazai szakértői, képviselői.

  • Bálint Imre DLA Ybl Miklós-díjas építész
  • Bojár Iván András főszerkesztő, epiteszforum.hu
  • Dr. Buza Péter főszerkesztő, Budapest folyóirat
  • Krizsán András DLA Ybl Miklós-díjas építész
  • Winkler Barnabás DLA Ybl Miklós-díjas építész

A pályaműveket a zsűri az általa meghatározott szempontok szerint rangsorolja. Ez a rangsor lesz a pályázat végleges eredménye.

A pályázat kiírója, a Summa Artium felhatalmazza a zsűrit, hogy a saját maguk által megállapított szempontrendszer alapján, tetszésük szerint válasszanak a pályaművek közül és ítéljék oda a meghirdetett díjakat.

Díjak

A pályázat első három helyezettje pénzdíjban részesül, a győztes pályaműveket a Budapest folyóiratban, az epiteszforum.hu és a Magyar Építőművészek Szövetsége kiadványaiban, elektronikus felületein megjelennek.

I. helyezett: 100.000 Ft
II. helyezett: 60.000 Ft
III. helyezett: 40.000 Ft

Különdíj: a Magyar Építőművészek Szövetsége részéről

A feltüntetett díjak nettó összegben értendők.

Díjátadás

2018. december 14. Magyar Építőművészek Szövetsége székházában (Budapest, VIII., Ötpacsirta u. 2.)

A pályázat benyújtói a pályamunkához fűződő szerzői jogaik alapján az alábbi keretek között adnak a kiíró részére felhasználási engedélyt:

A pályázat kiírója jogosult a pályaműveket publikálni a Budapest folyóiratban, a Magyar Építőművészek Szövetsége, valamint az epiteszforum.hu nyomtatott és elektronikus kiadványaiban.

A pályázat benyújtója a pályázat kiírója számára kizárólagos és korlátlan időre szóló felhasználási jogot ad a pályázó nevének feltüntetése mellett.

A pályázók által megadott személyes adatokat, elérhetőségeket a pályázat kiírója adatbázisában regisztrálja, és csak a pályázathoz kapcsolódóan használja, azokat harmadik személynek csak a pályázó külön beleegyezésével adja ki.

A pályázat kiírója a pályázati kiírásban leírtak változtatásának jogát fenntartja!

A pályázat kiírója

Summa Artium Nonprofit Kft., a Budapest folyóirat kiadója (1054 Budapest, Honvéd u. 3., www.summa-artium.hu, www.budapestfolyoirat.hu)

Időrend

Pályázat kiírása: 2018. szeptember 3.
Beadás határideje: 2018. november 15. 12.00 óra
A díjak átadása: 2018. december 14.

Letölthető tartalmak:

Regisztrációs adatlap (doc)

Regisztrációs adatlap (pdf)


Létrehozás időpontja: 2018-10-01 20:46:33
Utolsó módosítás időpontja: 2018-10-01 20:58:39
Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 11379
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=44908