KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Cedral: fa látvánnyal tartósan

A fa mintázatú vagy sima, hosszan elnyúló, vagy függőlegesen alkalmazott Cedral szálcement burkolólapok látványa, akár üvegfelületekkel, akár téglaburkolattal harmonizálva karakteresen képes meghatározni az épület jellegét.

A Cedral lapokkal készült homlokzat stílusa első ránézésre inkább a modern vonalvezetésű, minimalista épületekhez illeszkedik, de a korszerű szálcement lapok az ismét egyre kedveltebb, hagyományos formájú házakon, azok különböző felületein is jól mutatnak. Legyen szó akár egy modern családi ház homlokzatáról, sorházról, középületről, vagy irodaházról, a szálcement Cedral homlokzatburkoló lapokkal kiváltott faburkolat szemet gyönyörködtető megjelenése az épületet feltétlenül kiemeli a környezetéből.

A fa az építészettel egyidős, hagyományos építőanyag, az épület számos részén alkalmazható. A faburkolatok erezete természetes hatást kelt, akár a homlokzaton, vagy akár csak az épület egy részén, pl. oromdeszkaként, vagy díszítő elemként. Mint építőelem pedig modern vagy klasszikus épületeken egyaránt megállja a helyét.

A fa ellenben még felületkezeléssel sem feltétlenül kellően időjárásálló, folyamatos karbantartási igénye miatt nem a legtartósabb anyagok egyike. Ezzel szemben a fa hatását keltő Cedral szálcement burkolat alkalmazásával hosszú évtizedekig tartós homlokzatunk esetén sem kell lemondanunk a fa szemet gyönyörködtető látványáról.

A felület, a mintázat, a lapok vízszintes vagy függőleges elhelyezése mellett az építészet eszközei közül nem hagyhatjuk említés nélkül a színeket. A Cedral az élénktől a pasztell különböző árnyalatain át sok színben rendelkezésre áll, így akár az elegáns, egyszínű megjelenés vagy egy színes, tekintetet csalogató homlokzat is megvalósítható, ami pl. egy óvoda esetében kifejezetten előny.

Az eztétikán túl
Az épületburok esztétikáján túl fontos, hogy a homlokzatnak az épület külső védelmében is szerepe van. A fával ellentétben a Cedral felület egyáltalán nem igényel karbantartást: nem repedezik, nem vetemedik, nem korhad, a festék nem pereg le róla. Hasznos előnye továbbá, hogy nem éghető, védve ezzel az épületet, az ott élők életét és értékeit.

A klasszikustól a modern látványig
A Cedral Classic lapok látványukban a hagyományos és legegyszerűbb fűrészárut jelenítik meg, ám a szálcement lap a fával szembeni előnyös tulajdonsága, hogy vastagsága a gyártástechnológiának köszönhetően mindössze 1 cm. A Classic lapok vízszintesen és függőlegesen is könnyen elhelyezhetőek, így az épület designját, megjelenését messzemenőkig meghatározhatják.
A Cedral Click számos előnyös tulajdonsága mellett fontos kiemelni könnyű szerelhetőségét, amelyről a két hosszanti oldalán található bemarás gondoskodik. Jellegében és megjelenésében a fa mintával ellátott Cedral Click lap a lambéria burkolat hatását kelti, ezzel szemben a sima felületű inkább modern, minimalista sávos burkolatra emlékeztet.
A famintás Cedral lapok 3D nyomott felülete, plasztikus mintázata a cédrus erezetét idézi, ezzel a fa természetességét és szépségét a homlokzatra varázsolva a szálcement tartósságával ötvözi.
A sima felületű Cedral lapok egyszerű, de mégis markáns karaktere azok igényeit szolgálja, akik sávos kialakítású homlokzatburkolatokban gondolkodnak. A lapok felülete azért mégsem teljesen sima, ezzel elkerülve a „mű” burkolat hatását, a napsugarak segítségével pedig a felület élettel telik meg.
A Cedral lapok gyártója az Eternit, az érvényes nemzetközi és hazai szabványoknál szigorúbb feltételrendszert állított a termékkel szemben, amelyet írásos formában garantál. A 30 év termékgarancia mellé a cég a lapok felületének rendellenes színelváltozásaira és bevonat leválására a piacon egyedülálló 10 éves garanciát vállal írásban.

www.eternit.hu
www.akcio.eternit.hu
www.cedral.hu

 


Létrehozás időpontja: 2015-05-20 18:17:36
Utolsó módosítás időpontja: 2015-05-20 18:17:36
Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 12587
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=42823