KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

DANUrB Duna Napok

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Urbanisztika Tanszéke által koordinált DANUrB – Danube Urban Brand – projekt befejezését a nemzetközi partnerség egy háromnapos záróeseménnyel készül emlékezetessé tenni. A két és fél éves futamidejű projekt elsődleges célkitűzése a Duna menti régiók kulturális indentitásának erősítése egy átfogó kulturális hálózat létrehozásával, valamint a kihasználatlan vagy rejtett kulturális és társadalmi erőforrások, épített örökség feltérképezése és újrahasznosításuk előmozdítása.

A június 27-29 között zajló, partner találkozóval egybekötött záróesemény többek között egy, a nyilvánosság érdeklődésére is számot tartó szakmai konferenciát, valamint a partnerség tagjai által szervezett Duna Napok fesztivál programjait foglalja magában.

A konferenciára, amelynek részletes programját megtalálja a csatolmányban, 2019. június 28-án a szlovákiai Révkomáromban kerül sor. A rendezvény szakmai előadásokat és élménybeszámolókat, az Új- és Öregvár megtekintését, valamint egy esti állófogadást foglal magában, a közönséget és a sajtót valamennyi programra szeretettel várjuk. A konferencia fő helyszíne a révkomáromi Dunamenti Múzeum díszterme. Az előadások angol nyelven zajlanak.       

Június 29-én a partnerszervezetek küldöttei hajóval utaznak Párkányba, ahol a Duna Napok fesztivál programjain vesznek részt párkányi és esztergomi helyszíneken. A Duna nemzetközi napját június 29-én ünnepeljük, így ehhez az alkalomhoz több város, több ország is csatlakozik különböző kulturális és sport programokkal. Magyarországon a DANUrB projekt keretében már harmadik éve csatlakozunk a ’Duna Napoknak’ elnevezett programsorozattal a nemzetközi eseményhez.

A projekttel összhangban a Duna Napok eseménysorozat célja, hogy a helyi kulturális értékekre és örökségre hívja fel a figyelmet a meglévő programok összekötésével, valamint újabb összefogások kialakítása révén. A DANUrB projektnek köszönhetően 2017-ben újraindult a Duna Napok fesztivál Párkányban és Esztergomban, a következő évben pedig Szigetzugi Duna Napok cím alatt Ráckeve, Szigetbecse és Szigetújfalu is csatlakozott a kezdeményezéshez. A partnerség célja, hogy a felsorolt települések példája nyomán további regionális együttműködések alakuljanak ki.

A Duna Napok programját, amely szintén része a csatolt anyagnak, elsősorban a helyi kulturális és civil szervezetek kültéri programjai képzik: gyerekfoglakozások, családi programok, a Dunával kapcsolatos bemutatók (hajó, vitorla, horgászat, halászlé stb.), és zenei programok.

Sajtóközleményünk és képek ezen a linken találhatóak.

Időpont: 2019.06.28-30.
Duna Napok - Dni Dunaja 2019 Esztergomban és Párkányban: https://www.facebook.com/events/422148305003841/
Szigetzugi Duna Napok: https://www.facebook.com/events/425370334682853/
DANUrB zárókonferencia: https://www.facebook.com/events/662845607482591/
Honlap: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/danurb
Sajtóközlemény és letölthető fotók: https://drive.google.com/drive/folders/1SsyIZ_i_pIjLx17TJe_pJ2mCivFnXw6G?usp=sharing

Létrehozás időpontja: 2019-06-28 09:36:36
Utolsó módosítás időpontja: 2019-06-28 09:38:23
Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 2160
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45379