KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

DESIGN KIÁLLÍTÁSOK A HOSSZÚ HÉTVÉGÉN - 2014.10.23-26.

Budapest, 2014. október 21.
Az idei Design Hét véget ért ugyan, de számos kiállítása még nyitva tart és remek programot kínál a négynapos hétvégére.

A Várkert Bazárban a fesztivál keretében megnyitott két design kiállítás is várja a látogatókat. A legújabb nemzetközi trendeket bemutató Átvitt értelem – Felhasználói élmények és interakciók nyitókiállítás a design és a technológia közötti új kapcsolatrendszer sokféleségét, illetve az ezekkel kapcsolatos kihívásokat állítja a középpontba. A holland díszvendégség keretében létrejött A mindennapok intelligenciája tárlat az elmúlt évek kiemelkedő munkáin keresztül mutatja be a holland design szerteágazó tevékenységét. Mindkét kiállítás egészen november 2-ig látogatható.

Idén 35. alkalommal adták át a szakma legrangosabb hazai elismerését, a Magyar Formatervezési Díjat. Az idei díjazottakat és kiemelt pályamunkákat, valamint a Design Management Díj pályázatra beérkezett legjobb munkákat az Iparművészeti Múzeumban bemutató tárlat mellett egy különleges kísérő-kiállítás is megtekinthető, amely a jubileum alkalmából az elmúlt 35 év formatervezett tárgyaira reflektál.

Ez az utolsó hétvége, hogy ellátogathatunk az óbudai Kassák Múzeumba Lepsényi Imre Kollektív ornamentika , illetve a FISE Galéria Shapes of Hungary kiállítására – az utóbbi már csak október 24-ig tart nyitva.

Az AGES: CHANGES címmel Claudia Kraus osztrák fotográfus és Vági Flóra magyar ékszertervező alkotásait bemutató kortárs ékszer- és fotókiállítás október végéig tekinthető meg a Tobe Galériában.

A BENT, az AU Műhely (Architecture Uncomfortable Workshop) tárlata a Higgs Fields projekttérben szintén október végéig látogatható, akárcsak a Palmetta Design és Textilművészeti Galéria Előszoba című, neves magyar formatervezők legújabb tárgyait bemutató design kiállítása.

A lengyel, magyar, cseh és szlovák design diplomadíjasok munkáit bemutató Graduation Projects november 14-ig várja a látogatókat a Lengyel Intézetben, míg a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Hasznos Design című tárlata november 9-ig.

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ Bőrödön viseled – társadalmi konstrukciók vizuális kódjai című, Oltai Kata kurátor által jegyzett kiállítása november 16-ig tart nyitva.

A 10. madeinhungary (a magyar designerek és képzőművészek tárlata) és az immár harmadik alkalommal megrendezett meed (Meeting of European and Central Eastern European Designers) kiállítása a Bálnában, az Új Budapest Galériában várja a látogatókat egészen november 23-ig (Belépő: 1000 Ft.)

Király Tamás avantgárd divattervező munkássága előtt tisztelgő Nyitott Kapuk kiállítás november 28-ig látogatható a Majakovszkij 102 – tranzit.hu nyitott irodában. A válogatás fókuszában a rendszerváltás előtti évek és az azt követő remények állnak.

A pontos nyitva tartást kérjük minden esetben ellenőrizze le az adott helyszín weboldalán!

A Design Hét Budapest védnöke és főszponzora a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, kiemelt szakmai partnere a Magyar Formatervezési Tanács és a Design Terminál, szervezője a HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség.

További információ: designhet.hu, facebook.com/budapestdesignweek, instagram.com/budapestdesignweek


Létrehozás időpontja: 2014-10-21 16:11:00
Utolsó módosítás időpontja: 2014-10-21 16:11:00
Cimkék: design hét, október;
Megtekintések száma: 11535
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=42366