KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Elhunyt Dobronyi Ágnes

NEKROLÓG HELYETT - BÚCSÚLEVÉL DOBRONYI ÁGNES ÉPÍTÉSZMÉRNÖK-EGÉSZSÉGÉPÍTÉSZHEZ

Alig múlt két éve, egy rövid telefonban lesújtó hírt osztottál meg velem: édesapád, Dobronyi István építész haláláról számoltál be szomorú kötelességként. Néhány hete váratlan hír döbbentette meg a szakmabelieket, ismerőseidet: Dobronyi Ágnes okleveles építészmérnök, egészségépítész életét váratlan rosszullétét követően a segítő kezek már nem tudták megmenteni…Jövőre lettél volna negyven éves…Előttem egy önéletrajz, néhány újságcikk és fénykép…Rólad, Rád emlékezem…

Építész családba születtél, ezért nem lehet véletlen, hogy Te is építészmérnök lettél. A műszaki indíttatásúak egyik alap intézményében, a Krúdy Gyula Gimnáziumban kaptad meg az alapokat az élethez és a sikeres egyetemi felvételihez. 2004-ben szereztél diplomát a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Karán, majd ugyanitt épületauditálási mesterkurzust végeztél az új energiaszabályozással kapcsolatban, két évvel később. Aztán elindultál a pályán, a családi vállalkozás, a LAK-LAK Építész Kft, az ÉPKER Kft, a KE-VÍZ 21 Zrt, majd a Nyíregyházi Önkormányzat Városfejlesztési Irodája következett. Különféle beosztások és feladatok, sokféle tapasztalattal.

Aztán 2013-ban váratlan fordulat történt. Ahogy egy újságcikkben elmesélted, „édesanyád unszolására beiratkoztál egy tanfolyamra”, ahol végérvényesen megfertőződtél. „Az oroszoknál nagy hagyománya van az egész életünkre kiható harmonizációs technikának”, a Grabovoj-módszer egyik mértékadó hazai alakja, képviselője lettél, tanfolyamokat is tartottál. Komoly célokat tűztél ki magad elé, az ügy hiteléért tudományos fokozat megszerzésére törekedtél. És mindezek mellett, édesapád nyomdokába lépve két éven át elláttad a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Építész Kamara elnökségi tagi feladatait is. Az életedet az utóbbi időszakban egyre inkább a természetgyógyászat, az életmód tanácsadás, az egészségépítész küldetése töltötte ki…Ezt a munkát, az önként vállalt küldetést már nem tudod végig vinni, de építészként, egészségépítészként, így is tiszteletre méltóan teljesítettél…

Most itt mosolyogsz előttem, fotón, derűsen, ahogy emlékszünk Rád…Édesanyád Kosztolányi Dezső következő szavaival búcsúzott Tőled: Volt emberek, ha nincsenek is, vannak még. Csodák. Nem téve semmit, nem akarva semmit, hatnak még tovább.

Búcsúzom Tőled, Dobronyi Ági, a szakmabeliek, az építészek nagy családja nevében Az okleveles építészmérnöktől, az egészségépítésztől, a segítő szándékú embertől, egy jóbarát lányától… Hass még tovább, maradj örökké fiatal, mosolygós, tenni, segíteni akaró, mindannyiunk emlékezetében.

Végh József
építész,
a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Építész Kamara elnöke


Létrehozás időpontja: 2018-07-09 11:00:11
Utolsó módosítás időpontja: 2018-07-09 11:12:18
Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 12783
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=44811