KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Előadás: Szociális Farmok / Care Farms

Care farm, szociális farm, green care, ökoterápia, vadonélmények, open dialogue módszerek, multifunkcionális gazdaság, care farmer, farm helper stb. Sok-sok idegen kifejezés, ami itthon még magyarázatra szorul, tőlünk északra, délre, nyugatra már kevésbé. Horváth Janka és Siklósi Rozália 2015-ben indították el a Care farm blogot azzal a céllal, hogy Magyarországon is teret kapjanak ezek a témák.

Március 27-én arról a kezdeményezésről beszélgetünk velük, melynek keretében kis családi gazdaságok kiegészítő egészségügyi, szociális szolgáltatást nyújtanak megváltozott képességű emberek számára. A care farmok - vagy más néven szociális farmok - működését Janka és Rozi a Norvégiában szerzett tapasztalataik segítségével mutatják be. Ennek fényében arról kezdeményeznek majd beszélgetést, hogy milyen adaptációs lehetőségei léteznek a megoldásnak hazai körülmények között.

Beszélgetőpartnereik lesznek: Dr. Dúll Andrea (környezetpszichológus, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar dékánhelyettese) és egy hazai ökogazdálkodó (még szervezés alatt).

Az előadás része a (KÉK) Közösségi Kertek előadássorozatának, melyet az IBIS és IBIS Healing Garden Közösségi Kert, a Közösségi Kertek első terápiás mintakertjének közelgő megnyitója kapcsán inditott el, és melynek célja szakmai diskurzus kezdeményezése a terápiás és szociális kertek magyarországi lehetőségeivel és módszertanával kapcsolatban.

Az előadásra maximum 100 fő a hely kapapcitása, igy előzetes online regisztráció és online jegyvásárlás szükséges:
https://www.eventbrite.com/e/eloadas-szocialis-farmok-care-farms-tickets-58652117061?
A Közösségi Kertek kertészei kedvezményes, 500 Ft-os jegyet válthatnak a helyszinen.


Létrehozás időpontja: 2019-03-18 14:12:57
Utolsó módosítás időpontja: 2019-03-18 14:13:51
Cimkék: előadás, kék, kek, szocáiális, farmok; Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 3463
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45182