KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Építész Közlöny Műhely 2013/230

E lapszámban folytatódik az előzőben megkezdett vidék-tematika, benne olykor rendhagyó írásokkal és beszélgetésekkel. V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára a vidék fogalom változásáról és a vidék ma is meglévő régi, illetve napjainkban formálódó  új hagyományairól és értékeiről  beszél.

A településkép változásait kutatóTamáska Máté szociológussal folytatott beszélgetésben sok mindenről szó esik, így Hajnal István történésznek a napjainkban is alkalmazható formaképződés fogalmáról, és megismerhetjük Tamáskának az  örökségalkotásról kialakított definícióit is. 
Olvasható interjú a hátrányos helyzetű Mátraverebély építész-polgármesterével, Seres Máriával, mások mellett arról, hogy a sikerélmény milyen energiákat képes megmozgatni a reményvesztett emberek között.

Hírt adunk egy hamarosan megjelenő építészeti útmutatóról is. Ennek írója egy építész, Krizsán András, aki a Balaton felvidék építészeti arculatáról állított össze egy útmutatót, amely nem titkolt módon, egy ír példa ihletésére született meg. Erről beszélgetünk a szerzővel, és közöljük az ír építész gondolatait is arról, hogy egy-egy tájegység hagyományos arculatát  milyen módon és elképzelések mentén igyekeznek megőrizni a szigetországban.

Olvasható egy beszélgetés Bukta Imre képzőművésszel, az ő  "vidéklátásáról", amelyről gondolatait ez év elején egy nagyszabású műcsarnoki kiállításon mutatta be, "Másik Magyarország" címmel.
Interjút közlünk Nagy Ervin országos főépítésszel és beszámolunk az Országos Főépítészi Kollégium Elnökségének újjáalakulásáról is.    

Kiadvány megtekintése!


Létrehozás időpontja: 2013-10-29 05:14:27
Utolsó módosítás időpontja: 2013-12-15 13:39:37
Cimkék: Építész Közlöny Műhely 2013/230;
Megtekintések száma: 13869
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=41521