KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Folytatódik a telephely fejlesztés az Austrotherm-nél

Új, komplett csomagoló gépsort üzemeltek be Gyöngyösön

Az Austrotherm Kft. 1991 óta gyártja az expandált polisztirolhab (EPS) hőszigetelő anyagokat Magyarországon. A piacvezető vállalat győri központ mellett gyöngyösi és szekszárdi gyárakból látja el országszerte partnereit. 

A gyöngyösi Austrotherm üzemben tavaly folytatódott a gyártás fejlesztése. Egy további új gépsort helyeztek üzembe a méretre vágott polisztirol lemezek csomagolására. Az új berendezés teljesítménye jelentősen nagyobb, a régi gépnek közel a duplája, és a járatos méreten túl a nagyméretű, 1 x 2 méteres lemezek csomagolására is alkalmas.
Az Austrotherm fóliával ellátott termékeket a sor végén robotkar helyezi a kihordó pályára, majd targoncával a készáru raktárba szállítják, ahonnan zökkenőmentesen történik a kiszállítás az építőanyag telepekre és a kivitelezések helyszínére. A nagyobb kapacitású fólia csomagoló, palettázó gép és a berendezéshez kapcsolódó hosszabb görgősor- pálya segíti a folyamatos termelést.

Grafit Reflex® gyártás

Az Austrotherm második gyára 2001-ben kezdte el működését Gyöngyösön. A növekvő szigetelési igény és a hőszigetelésre vonatkozó szigorúbb szabályozás életre hívta a hatékonyabb grafit adalékos polisztirol anyagokat, melyek kisebb vastagságban képesek az igények teljesítésére. Nem sokkal a megnyitás után el is kezdődött a GRAFIT termékek gyártása. A sötétebb lemezek azonban a kivitelezés közben túlmelegedhetnek és leválhatnak a falról. Ezt a problémát az Austrotherm orvosolni is tudta, és 2010-től elindult a fényvédő bevonattal rendelkező GRAFIT REFLEX® homlokzati lemezek gyártása a gyöngyösi gyárban, melyekkel biztonságos lesz a kivitelezés.


Létrehozás időpontja: 2023-03-21 15:09:40
Utolsó módosítás időpontja: 2023-03-21 15:11:46
Cimkék: gyöngyös, austrotherm, fejlesztés, grafit; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 2282; Információ: Támogatott tartalom
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47466