KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Fotóhónap2014 fesztivál

A Magyar Fotóművészek Szövetsége 2014-ben tízedik alkalommal rendezi meg a Fotóhónap2014 fesztivált. A rendezvénysorozat az elmúlt évek során a magyar fotográfiai élet szerves részévé vált. Kiemelt célja, hogy a fotográfia tartalmi és eszközbeli sokszínűségére rámutasson, és népszerűsítse nemcsak a szakmai fórumokon, hanem a vizuális művészetek iránt érdeklődő közönség körében is.

A Fotóhónap fesztivál 2012-ben csatlakozott a European Month of Photography (EMOP)  szervezethez, amely az európai fővárosok fotófesztiváljait fogja össze, 2012-ben részben, 2014-ben pedig már teljes együttműködésben hozza létre az eseményeket, amelyek több európai nagyvárosban egyidejűleg megvalósuló programjaikkal elsősorban a kortárs fotográfiai törekvésekre irányítják a figyelmet.

A Fotóhónap2014 eseményeinek központi tematikáját a magyar szervezők, az EMOP által kidolgozott koncepcióhoz csatlakozva alakítják ki, amely a történelmi emlékezet problematikáját vizsgálja. A magyarországi rendezvényeket ezért az archívum használat köré rendezzük, amely a tágan értelmezett történelmi dokumentumok (írásos, tárgyi, hang stb.) emlékek használatának és újraértelmezésének lehetőségeit vizsgálja a kortárs fotóművészet alkotásainak tükrében. A Fotóhónap2014 saját szervezésében megvalósuló programjaiban a tervezett tematikához kapcsolódó nagyszabású, csoportos tárlatot, valamint kisebb léptékű, a témához illeszkedő kiállításokat mutat be, szervezve beszélgetéseket, az értelmezést elmélyítő kísérő rendezvényeket. Természetesen a sokszínűség jegyében teret adunk egyéb koncepciójú tárlatoknak is.

A fesztivál szervezői:
Szamódy Zsolt Olaf, fesztiváligazgató, a Magyar Fotóművészek Szövetségének elnöke
Uhl Gabriella, kurátor
Marton Bea, programkoordinátor
Várnai Eszter, asszisztens

Forrás és további információk:

http://fotohonap.hu/hu


Létrehozás időpontja: 2014-11-13 18:50:02
Utolsó módosítás időpontja: 2014-11-13 18:53:53

Megtekintések száma: 11386
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=42416