KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Ha csak a hőszigetelés hővezetési tényezőjét nézzük nagyot tévedhetünk!

A ROCKWOOL online előadásokkal kívánja segíteni a tervezők munkáját, a megfelelő szigetelés kiválasztása érdekében.  Az előadások az alábbi linken érhetők el: https://www.rockwool.hu/webinarium/regisztracio/

A tervezők a szigetelés választásakor elsődlegesen annak hőszigetelő képességére fókuszálnak, mely jelentős tévedéseket vonhat maga után. A hőszigetelés választásakor nem annak a hővezetési tényezője a legfontosabb paramétere, hanem, hogy a teljesítményjellemzőit és egyéb műszaki tulajdonságait összevetve, a legmegfelelőbb termék kerüljön beépítésre, az adott beépítési szituációhoz igazodva.

Minden épület más és más, a követelmények, az építtetői elvárások,  meglévő épületek esetében azok adottságai mind-mind befolyásoló tényezők.

Az építtető gyakorlatilag minden esetben biztonságos, csendes, jól szigetelt, alacsony rezsiköltségű, kellemes belső klímát szeretne. A hőszigetelések lambda értéke egy olyan tervezési érték, mely a hőszigetelő réteg vastagságának a meghatározásához szükséges, de arra nem alkalmas, hogy komplex módon eldöntsön akusztikai, tűzvédelmi, páratechnikai, műszaki paraméterek és hozzájuk kapcsolódó követelmények szerinti megfelelést. Sőt még azt sem dönti el önmagában, hogy a termék az energetikai követelmények kielégítésére alkalmas e, mivel azt is szerkezetben szükséges vizsgálni.

Ha csak a termékek hővezetési tényezőjét hasonlítjuk össze, nagyot tévedhetünk a választás során pl. az alábbi területeke:

  • Lehetséges, hogy a szigetelés nem fog megfelelni a tűzvédelmi előírásoknak, nem lesz biztonságos. Vagy a rendszerminősítések nem teszik lehetővé az alkalmazásukat.
  • Az ásványgyapot termékek nyitott szálszerkezetüknek köszönhetően jó akusztikai paraméterekkel rendelkeznek, akusztikai szigetelésként is alkalmazhatók. Nem rontják az épület akusztikai paramétereit.
  • Hőszigetelés szempontból szerelt szerkezetekben, pl. szarufák között a jellemzően kicsit gyengébb hőszigetelő képességű könnyű szálas szigetelések alkalmazása a hatékonyabb, a tömörebb, vagy hab lemeztermékekkel szemben, mivel könnyen illeszkednek a szerelt szerkezetekhez, rugalmasságuknak köszönhetően nem csak illesztési hézag mentesen helyezhetők el, hanem képesek felvenni a fa szerkezet mozgását is. A merev lemezeknél mindig lesznek illesztési hézagok, amelyek hőveszteség szempontjából leronthatják a szerkezetek hőszigetelési tulajdonságait.

A ROCKWOOL célja, hogy a lehető legtöbb elvárás kielégítésére alkalmas termékeket fejlesszen ki. Nem kíván kompromisszumos megoldásokat ajánlani a felhasználók számára. Arra törekszik, hogy a korunk kihívásaira – környezetvédelem, klímavédelem, energiahatékonyság, tűzvédelem, zajvédelem, belső komfort stb. tekintetében – a legkomplexebb válaszokat tudja nyújtani termékeivel. A ROCKWOOL nem csak egy-egy kiragadott paraméter alapján szeretne a legjobbak között lenni! A ROCKWOOL vállalatcsoport több mint 80 éves tapasztalattal rendelkezik a kőzetgyapot szigetelések fejlesztése és gyártása területén. Nem véletlenül a világ legnagyobbja ebben a szegmensben, mára már 46 gyártóhellyel van jelen 39 országban. Kétségtelenül a legtöbbet vizsgált, tesztelt szigetelések közé tartozik, mely sok épületszerkezetnek, műszaki megoldásnak, rendszerminősítéseinek is elengedhetetlen eleme. Azon tervezők számára akik a biztonságra törekszenek és nem szeretnének kompromisszumokat kötni sem a tűzvédelem, sem az akusztika, sem a hatékony hőszigeteltség területén az egyik legmegfelelőbb választás.


Létrehozás időpontja: 2020-11-18 09:46:45
Utolsó módosítás időpontja: 2020-11-18 09:48:26
Cimkék: hőszigetelés, rockwool, hővezetés, tényező; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 8106; Információ: Támogatott tartalom
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46297