KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Indul a Creaton előválogató - Tetőszépségverseny 2014

A tetőfedők legrangosabb szakmai pályázatán, az ÉMSZ Év Tetője Nívódíj pályázaton az elmúlt években a Creaton kerámia tetőcseréppel fedett épületekkel induló szakemberek nyerték el rendre a legrangosabb díjakat. Így mára nem kérdés a Creaton Tetőszépségverseny előválogatásban betöltött szerepe és jelentősége.
Elindult a pályázási időszak. A szervezők várják az alapos fotódokumentációval alátámasztott pályaműveket.

Egy tető szépsége és a szakszerűség a tetőfedők és a hozzáértők számára összefüggő fogalmak: egy igazán szép tető, műszakilag korrekt, szépen kidolgozott részletekkel bír, amely a ház dísze és védelme. Mindennek megmutatására azonban elengedhetetlen a részletes fotódokumentáció, amely a teljes kivitelezés folyamatát végigkíséri. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmet arra, hogy tetőfelújítás esetén érdemes fotózni a kiindulási állapotot és ne feledkezzünk el megörökíteni az elkészült tetővel pompázó teljes épületet sem.

Az ötödik alkalommal meghirdetett, 550 000 Ft összdíjazású Creaton Tetőszépségversenyre november 7-ig lehet pályázni és a hagyományoknak megfelelően a zsűri nem csupán a tetők szépsége, hanem sokkal inkább azok szakszerűsége alapján rangsorol.

A pályázatok színvonala egyre magasabb
A Creaton Tetőszépségverseny célja a legszebb és műszakilag magas színvonalon kivitelezett Creaton tetők bemutatása. Az évente nem csökkenő számban és valóban egyre magasabb színvonalon kivitelezett tetők közül egyre több kiválasztott, első osztályú munka jut tovább az országos, független pályázatra és szerepel kiválóan. 2014-ben a beérkezett 86 pályaműből 17 került az ÉMSZ zsűrije elé és 9 díjazott épületet fedett Creaton kerámia tetőcserép.

Tetőszépségverseny 2014.
A Creaton Tetőszépségverseny 2014 fordulóján az elmúlt 2 évben, azaz 2013-2014-ben Magyarországon megvalósult lakó- és középülettel, nyaralóval, továbbá felújítással, átépítéssel és bővítéssel olyan tetőfedők, kivitelezők indulhatnak, akik a benevezett épület jogosult kivitelezői.
A Creaton 2015 év elején a Creaton ismét a legjobb 15 épületet nevezi az ÉMSZ Nívódíjra.

A bírálat folyamata és szempontjai nem változtak: döntő fontosságú a tetőfedés kivitelezésének szakszerűsége (alátéthéjazat, fedés, gerinc- és hajlatképzés, átszellőzés, hófogás, tető-kiegészítők, stb.) mellett az épület, a tetőforma, valamint a kiválasztott és alkalmazott fedés összképe.
A bírálat során az első körben a benyújtott fotók alapján a zsűri előválogatást tart, majd a kiválasztott épületeket amennyiben szükségesnek érzik, a helyszínen is megtekinthetik.

A bíráló bizottság tagjai
dr. Tóth Elek – a BME Magasépítési Tanszék ny. egyetemi docense
Nesó László ács-, tetőfedő mester és bádogos, a 2013. évi Creaton Tetőszépségverseny I. díjasa és a 2013. évi ÉMSZ Nívódíj nyertese
Baksa Ferenc ács-, tetőfedő mester és bádogos, a 2013. évi Creaton Tetőszépségverseny III. díjasa
Ferenczy András – építész, a Creaton Hungary Kft. szaktanácsadója

A pályázattal kapcsolatos fontos határidők:
A pályaművek beadása: 2014. november 07.
Ünnepélyes eredményhirdetés és díjkiosztás: 2015. január 16. péntek az építészek számára kiírt pályázat eredményhirdetésével egyidőben.
A pályázáshoz szükséges dokumentumok és a teljes pályázati kiírás letölthető a www.creaton.hu oldalról.
A pályázatról további információ: CREATON Hungary Kft. 8960 Lenti, Cserépgyár u. 1. Telefon: (92) 551 550,
e-mail: info@creaton.hu

Jó munkát és jó fotózást kívánunk a szép és jó tetők kivitelezőinek!

További információ a Creaton Tetőszépségversenyéről info@creaton.hu, T: (92) 551 550.
További információ a sajtó számára: info@buildmarketing.hu

 


Létrehozás időpontja: 2014-07-09 14:18:00
Utolsó módosítás időpontja: 2014-07-09 14:18:00

Megtekintések száma: 12435
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=42117