KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Jövő Építésze - 2013

Tavaly októberben a Kingspan Kft. először hirdette meg Magyarországon a „Jövő Építésze - 2013” című pályázatát építészhallgatók számára.

A pályázat résztvevői magyarországi, szakirányú felsőoktatásban résztvevő hallgatók lehettek, akiknek olyan eredeti tervkoncepciót kellet beadniuk, amely egy tetszőleges funkciójú, de legalább 1000 m2 hasznos alapterületű épület megvalósítását célozza.

A pályázatokat 2014. április 4-ig lehetett benyújtani. Közel 120 diák regisztrált, és ebből 30-an adták be pályázataikat.

A pályázat elkészítésénél a hallgatóknak az alábbiakat kellett szem előtt tartani: energiahatékonyság, innovatív jelleg, megvalósíthatóság (tűzvédelem, statika, stb.), fontos volt, hogy a prezentáció módjára is nagy figyelmet fordítsanak.

A beadott munkákat elismert iparági szakemberek értékelték. A zsűri elnöke Dr. Tóth Elek, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Karán egyetemi docens. Bizottsági tagok: Heizler György, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nyugalmazott igazgatója, a Somogy Megyei Tűzoltószövetség elnöke; Noll Tamás, Magyar Építész Kamara volt elnöke; Tolnay Tibor, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke, a Magyar Építő Zrt. Elnök-vezérigazgatója; Molnár Róbert, a Kingspan kereskedelmi vezetője.

Díjak és díjazottak:
1. helyezett: 1,000,000 Ft pénzjutalom – Szuhányi Anna Szilvia
2. helyezett: 500,000 Ft pénzjutalom – Jóföldi Barna
3. helyezett: Három hónapos szakmai gyakorlat a Kingspan Kereskedelmi Kft-nél – Szegedi Dávid Olivér

2014. június 27-én a díjak ünnepélyes átadóján került sor a győztes pályamunkák bemutatására, ahová minden pályázót meghívott a Kingspan Kft.

A nagy sikerre való tekintettel a Kingspan minden bizonnyal más országokban is meghirdeti a pályázatot és a terveik között szerepel a pályázat 2015-ben való ismételt meghirdetése Magyarországon is, vagyis a hallgatók akár már most elkezdhetnek gondolkodni rajta, hogy mi lesz a következő pályamunkájuk.

A pályázat hivatalos honlapja: http://jovoepitesze.kingspan.hu/


Létrehozás időpontja: 2014-08-14 22:45:12
Utolsó módosítás időpontja: 2014-08-14 22:50:15

Megtekintések száma: 10122
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=42181