KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

NEHEZEN „KIFARAGHATÓ” HŐSZIGETELÉSI HELYZETEK MEGOLDÁSA FÚJT ÜVEGGYAPOT SZIGETELÉSSEL, TETŐTÉRBEÉPÍTÉS ESETÉN

Tisztelt Kollégák, Kedves Olvasók!

Épületeinken a termikus burok sajnos nem mindig egymásra merőleges, párhuzamos felületekkel rendelkező síkokból épül fel.

Az előzőektől eltérő tulajdonságú hőszigetelési keresztmetszetek kifaragása táblás vagy tekercses anyagból jó térlátást, időt és türelmet igényel, és természetesen sok hulladékot termel…

Fújható üveggyapot alkalmazásával ezeket az építési szituációkat hatékonyan, gyorsan és hulladékmentesen meg tudjuk oldani.

A technológia kötőanyagmentes, zsákokba tömörített szigetelőanyagot használ, amelyet gép segítségével, fellazítva, levegő áramoltatásával juttatnak be az arra kialakított helyre. A szigetelés kitölti az üregeket kitöltve felveszi azok geometriai méreteit. A például szolgáló tetőtérbeépítéses épület szerelt, átszellőztetett homlokzattal készült, és két, nehezen elvégezhető hőszigetelési megoldást igényelt.

A függőleges fal és a tető síkjának találkozása volt az egyik ilyen bonyolult keresztmetszet.

A feladat a talpszelemen, a fal, a függőleges szigetelés felső síkja és a külső oldali páraáteresztő fólia által határolt tér kitöltése volt, amelybe 90 centiméterenként a szarufa keresztmetszete is belemetszett.

A tetőszerkezet vápái adták a másik megoldandó feladatot

A feladat a szarufák közti szakasz kitöltése volt, addig a magasságig, ahonnan a szigetelési munkát a már korábban beszerzett táblás termékkel lehetett folytatni.

A bonyolult keresztmetszetek kialakítása táblás/tekercses anyagból több napos munkát jelentett volna.. Fújt technológia segítségével a kivitelezés mindössze három órát vett igénybe. A megtakarított élőmunkán túl további pozitívum volt a keletkező vágási hulladék teljes hiánya is.

 

További információk a termékekkel kapcsolatban:

www.supafil.hu, www.knaufinsulation.hu

Megköszönve megtisztelő figyelmüket,

Tisztelettel:

A Knauf Insulation csapata


Létrehozás időpontja: 2022-05-20 14:10:07
Utolsó módosítás időpontja: 2022-05-20 14:13:59
Cimkék: knauf, supafill,; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 3526; Információ: Támogatott tartalom
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47061