KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

MÉK Elnökségi (online) ülés - 2020. 04. 15.

A MÉK Elnöksége folytatta megbeszéléseit a virtuális térben.

Az elmúlt héthez képest sokat fejlődtünk az online videó konferenciák terén, ami persze azt is jelenti, hogy egyre kisebb az esély az olyan jelenetekre, mint amikor a Duna TV-n betévedt a háttérbe valaki, majd hason csúszva próbált kimenekülni a képből, azaz a Skype-on folytatott egyeztetéseink egyre hatékonyabbak és menthetetlenül szakmaiak...

A MÉK Elnöksége áttekintette a koronavírus-járvány kapcsán a Kamara működésével kapcsolatos már megtett és még megteendő intézkedéseket. A múlt heti megbeszélés óta megjelent a 102/2020. (IV.10.) Korm. rendelet, amely többek között szabályozza a köztestületek működését a veszélyhelyzet idejére. A rendeletben rögzített felhatalmazás alapján a MÉK elnöke 04. 14-én szabályokat hozott a MÉK és a Területi Kamarák testületeinek, bizottságainak működését illetően. A MÉK elnöke tájékoztatta az Elnökséget az elnöki szabályokról, melyekkel az Elnökség egyhangúan egyetértett.

A MÉK Elnöksége a fentiek figyelembevétele mellett készíti el a különböző beszámolókat, előterjesztéseket.

A MÉK Elnöksége áttekintette az online továbbképzések, webináriumok előkészítésének helyzetét. A szóba jöhető előadások, prezentációk összeállítása megkezdődött.

A MÉK Elnöksége átbeszélte a Szakmai programok hozzájárulási alapja 2020” pályázatra beérkezett anyagokkal kapcsolatos döntéseket és elfogadta a pályázat első fordulójának lezárását. Ennek eredménye hamarosan közzétételre kerül a MÉK honlapján. Döntés született továbbá arról is, hogy a második forduló határideje augusztus 31-ére tolódik, remélve, hogy ez a megvalósítható pályázatok számát tudja majd növelni.

A MÉK elnöksége egyetértett abban, hogy a személyes találkozások minimalizálása érdekében szükségesnek látja egy állásfoglalás kiadását a tervezői művezetéseket, helyszíni kooperációkat illetően, melyet a Kamara tagságán túl el kíván juttatni a döntéshozóknak és a szakmai szervezeteknek (MMK, ÉVOSZ) egyaránt.

A MÉK Elnöksége megtárgyalta "A koronavírus-járvány hatása a tervező vállalkozásokra és a MÉK tagjaira" című felmérés eredményeit. A beérkezett adatok feldolgozása lezárult. A döntéshozóknak szánt javaslatok vitaanyagát az Elnökség ezen a héten áttekinti, véleményezi és a véglegesítést követően a MÉK javaslatai megküldésre kerülnek az illetékes kormányzati szerveknek, valamint a partner szakmai szervezeteknek. Ezzel párhuzamosan a felmérés eredményéről a MÉK különböző kommunikációs felületein is beszámolunk, illetve a Területi Kamarákat is tájékoztatjuk, a területükről beérkezett adatok megküldésével együtt.

Az Elnökség jövő héten hasonló keretek között folytatja munkáját...

2020. április 16.


Létrehozás időpontja: 2020-04-16 15:42:09
Utolsó módosítás időpontja: 2020-04-16 15:43:19
Cimkék: MÉK, elnökségi, online; Beküldő: Kovács Zsófia
Megtekintések száma: 9237
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45985