KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

MÉK Elnökségi megbeszélés a járvány időszakban - 2020. 04. 08.

A MÉK Elnöksége mai napon tartott egyeztetést, amely a korábbi gyakorlathoz képest formabontó módon, de a járványügyi előírások betartásával az online térben zajlott.

Nyilván sokan megtapasztalhatták az elmúlt hetekben, hogy az otthoni munka egyrészt elvonulással, bezárkózással jár, másrészt viszont egy újfajta nyitottságot eredményez, hiszen a kapcsolattartás során, 1-1 videokonferencia alkalmával beengedjük a kollégáinkat, partnereinket az otthonunkba is.

Így volt ez a mai elnökségi ülésen is, a fontos témák mellett bekukkanthattunk egymás életterébe is.

A MÉK Elnöksége áttekintette a koronavírus-járvány kapcsán a Kamara működésével kapcsolatos már megtett és még megteendő intézkedéseket. A Kamara működése szempontjából elengedhetetlen, hogy a felügyeleti szervek reagáljanak a Kamara azon megkeresésére, amely az esedékes küldöttgyűlések, tisztújító taggyűlések megtartására vagy elhalasztására vonatkozik. A felügyeleti szervnek meg kell határoznia a jelen rendkívüli helyzetben a tisztújítással nem járó küldöttgyűlések, taggyűlések megtartásának módját, az esetleges szavazások rendjét. Ugyancsak intézkedniük kell a tisztújítások esetleges elhalasztásáról, a mandátumok meghosszabbításáról. Fentiekkel kapcsolatban bármilyen előrelépés esetén, a Területi Kamarák azonnal kiértesítésre kerülnek.

A MÉK Elnöksége a fentiek figyelembe vétele mellett, a különböző beszámolók, előterjesztések előkészítésével folytatja a felkészülést a ma még bizonytalan időpontú tavaszi országos küldöttgyűlésre.

A MÉK Elnöksége áttekintette a jogosultsági vizsgák, továbbképzések kérdését. A korábbiakban a Területi Kamarák részére megküldött tájékoztatást elnökségi határozattal kívánjuk megerősíteni. Ezzel párhuzamosan a MÉK soron kívül készíti elő az online továbbképzések, webináriumok tematikáját, informatikai hátterét.  A lehetőségekről a későbbiekben kapnak tájékoztatást a Területi Kamarák azzal a kéréssel, hogy az információkat a szakmagyakorlók minél nagyobb körében terjesszék.

A MÉK Elnöksége áttekintette a Szakmai programok hozzájárulási alapja 2020” pályázatra beérkezett anyagokat, a pályázat első körében támogatásra javasolt projektek a közel jövőben kerülnek ismertetésre. A korábban a Területi Elnökök Testületében is megtárgyalt szabályzat alkalmazását árnyalja a jelenlegi járványhelyzet, amely kérdésessé teszi a rendezvény célú pályázatok megvalósíthatóságát.

A MÉK Elnöksége tájékoztatást hallgatott meg a 2020. 04. 06-án lezárult, "A koronavírus-járvány hatása a tervező vállalkozásokra és a MÉK tagjaira" című felmérés eredményeiről. A beérkezett adatok feldolgozása megkezdődött, annak lezárást követően tárgyalja az Elnökség részletesen az anyagot, vonja le a következtetéseket, és teszi meg a szükséges lépéseket a döntéshozók felé. A felmérés eredményéről a MÉK különböző kommunikációs felületein beszámolunk, illetve a Területi Kamarák megkapják a területükről beérkezett adatokat.

Az Elnökség hasonló keretek között 1 hét múlva folytatja éteri munkáját...


Létrehozás időpontja: 2020-04-08 22:13:05
Utolsó módosítás időpontja: 2020-04-08 22:39:40
Cimkék: mék, elnökségi, járvány, koronavírus; Beküldő: Kovács Zsófia
Megtekintések száma: 8106
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45969