KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

A Magyar Építész Kamara állásfoglalása a 244/2019. (X.22.) Kormányrendelet kapcsán

A Magyar Építész Kamara megalakulása óta konstruktív partnere a jogalkotónak.

Teszi ezt annak érdekében, hogy a jogszabályokba beépüljenek a szakma tapasztalatai, hogy a jogszabályok alkalmasak legyenek az épített környezet fenntartására, fejlesztésére, hogy megfeleljenek az építésben résztvevő valamennyi szereplő igényeinek, biztosítva ezáltal, hogy vállalható, értékes építészeti örökséget hagyjunk az utókorra.

A korábbi sikeres közös munkát követően az együttműködés az egyszerű bejelentés intézményének felülvizsgálatával összefüggésben egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 244/2019. (X.22.) Kormányrendelet esetében elmaradt, a Magyar Építész Kamara véleményét nem kérték ki, holott a rendelet olyan súlyú módosításokat tartalmaz, amely mindenképpen megkívánta volna az érintett szakmai szervezetekkel történő egyeztetést.

Jelen módosítás azonnali hatályba léptetése felkészületlenül érte az építési beruházások minden résztvevőjét, köztük a tervezőket is, így a Magyar Építész Kamara kénytelen egy már érvényben lévő jogszabály mellett felkészíteni a tagjait annak alkalmazására.

Úgy véljük, hogy csak azok a jogszabályok állják ki az idők, a szakma és a társadalom próbáját, amelyek megfelelő konszenzussal, az érintettek megkérdezésével, a vélemények figyelembevételével születnek!

Ennek érdekében ismételten felajánljuk együttműködésünket, bízva abban, hogy a szakmai szervezetek jobbító szándékú véleményének kikérése, és annak beépítése a jogszabályokba, segítségére szolgálhat a jogalkotónak abban, hogy munkájával megfeleljen a szakma és a társadalom vele szemben támasztott igényeinek!

Budapest, 2019. október 27.
a Magyar Építész Kamara elnöksége


Létrehozás időpontja: 2019-10-28 08:18:13
Utolsó módosítás időpontja: 2019-10-28 08:18:13
Cimkék: kormány, rendelet, tájékoztatás; Beküldő: Kovács Zsófia
Megtekintések száma: 14183
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45554