KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Megalakult az Országos Építészeti Tervtanács

2022. szeptember 1-én Lánszki Regő építészeti államtitkár és országos főépítész elnökletével megalakult az Országos Építészeti Tervtanács, mely 2022. augusztus 17-e óta kibővült feladatkört lát el és kiemelt hangsúlyt fektet a magyar beruházások minőségének emelésére.

Az Országos Építészeti Tervtanács tagjai neves építészek:

Balázs Mihály, id. Benczúr László, Dévényi Sándor, Fajcsák Dénes, Ferencz István, Ferencz Marcel, Golda János, Gutowski Robert, Dr. Herczeg Ágnes, Katona András, Dr. Krähling János, Mohácsi Sándor, Molnár Csaba, Salamin Ferenc, Szabó Levente, Szalay Tihamér, Turi Attila, Zakariás Tamás, Vadász Bence.

 

Az alakuló ülésén Lánszki Regő építészeti államtitkár és országos főépítész ismertette az építészeti-műszaki tervtanácsok működésről és feladatairól szóló kormányrendelet részleteit. A kormányrendelet két beruházási kör tekintetében telepített feladatot az Országos Építészeti Tervtanácsra: az OÉT véleményezi mind az állami magasépítési beruházások építészeti minőségét, mind a magánberuházásokban megvalósuló, 5.000 m² alapterületet meghaladó épületek, és az egy építési telken 1.500 m² alapterületet meghaladó és legalább hat lakásból álló többlakásos, új építésű lakóépületek építészeti kialakítását.

Az Országos Építészeti Tervtanács elnöki feladatait Lánszki Regő akadályoztatása esetén az Építészetért és Műemlékvédelemért felelős helyettes államtitkár, Vukoszávlyev Zorán látja el, a munka az Építési és Beruházási Minisztérium Épített Örökség Főosztályának bevonásával zajlik.

forrás: ébm

OÉT titkára Pálfalvi Ferenc
e-mail: tervtanacs@ebm.gov.hu.
 


Létrehozás időpontja: 2022-09-01 15:59:51
Utolsó módosítás időpontja: 2022-09-07 20:13:38
Cimkék: országos, építészeti, tervtanács; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 4908
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47207