KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Megjelent a Fényszennyezésről világosan! című kiadvány

A fény nemzetközi napja (május 16.) alkalmából az állami természetvédelem hivatalos honlapján elérhetővé vált A fényszennyezésről – világosan! című szakmai útmutató.

Az elektronikus formátumban közzétett kiadvány innen tölthető le: http://www.termeszetvedelem.hu/fenyszennyezesrol_vilagosan. A kiadvány közzétételéről szóló sajtóközlemény itt található, az állami természetvédelem hivatalos honlapján szereplő hír pedig itt.

A táj- és természetvédelmi szakterület a továbbiakban rendszeresen frissíteni szeretné az útmutatót a témához kapcsolódó új tudományos, technológiai eredmények és a gyakorlati tapasztalatok felhasználásával.

Az UNESCO égisze alatt 2015-ben nagy sikerrel megtartott A fény nemzetközi évét követően 2018-tól évente május 16-án ünnepeljük A fény nemzetközi napját. Az UNESCO a jeles napon a fényszennyezés csökkentésének és a természetes sötét égbolt megőrzésének fontosságára is fel kívánja hívni a figyelmet.

A kiadvány remélhetően a táj- és természetvédelmi szervezetrendszeren kívül is, széles körben támogatja majd a mesterséges éjszakai világítás felelős és környezettudatos alkalmazását, illetve ennek előmozdítását. Az útmutató önkormányzatoknak, beruházóknak, világítási rendszerek tervezőinek, kivitelezőinek és mindazoknak hasznos lehet, akik kapcsolatba kerülnek kültéri világítótest vagy fényforrás létesítésével és felelősen gondolkodva tenni kívánnak a fényszennyezés kiküszöbölése, csökkentése érdekében.


Létrehozás időpontja: 2020-05-20 13:27:01
Utolsó módosítás időpontja: 2020-05-20 13:28:25
Cimkék: fényszennyezés, kiadvány, könyv, természetvédelem; Beküldő: Dér Andrea
Megtekintések száma: 9551
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46044