KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Megjelent az Építész Közlöny 2022. júniusi száma - Online olvasható és letölthető

Kedves Olvasók, tisztelt Kollégák!

Rohan az idő, már az idei 3. számunknál tartunk. Sűrű 1-2 hónap van mögöttünk mind a belső, mind a külső életünket illetően.

Korábban beszámoltunk már a 2022-ben 25 éves Magyar Építész Kamara jubileumi évének program és kiadvány terveiről. A cél, hogy a jubileum méltó megünneplése mellett a rendezvények lehetőséget nyújtsanak arra is, hogy a közvéleményt, a társadalmat intenzívebben szólítsuk meg, és mutassuk be a Kamara működését, funkcióját, céljait. Ennek keretében rendezzük meg a SzeptemberFeszt/ÉpítészFeszt-et 2022. 09. 23-án, amely a szakmai programok mellett kötetlenebb formában igyekszik majd teret nyújtani azon építészeknek, akik nemcsak a szakmájukban kiválóak, hanem bármely más művészeti ágban, vagy akár a gasztronómiában. A rendezvényen hangsúlyos szakmai programok, a Területi Kamarák bemutatkozó filmjei, a már említett lazább, szórakoztató események mellett sok meglepetés vár majd minden érdeklődőt. Ehhez kapcsolódik az a tervezett fotómontázs, amelyre vonatkozóan a felhívásunk is olvasható lentebb. Bízunk abban, hogy minél több ember érdeklődését tudjuk felkelteni, és minél többen ütemezik be a programjukba ezt a napot!

Mint arról nyilván sokan értesülhettek már, hosszú évek után újra van építésüggyel foglalkozó minisztérium és miniszter! Az első nyilatkozatok alapján bizakodással várjuk az együttműködés új lehetőségeit, és Lázár János Miniszter Úr terveit. Továbbra is azon leszünk, hogy konstruktívan működjünk együtt a jogalkotóval, ugyanakkor igyekezzünk maradéktalanul képviselni az építészek és az építészet, az épített környezet érdekeit.

Beszámolunk a MÉK 2022. 03. 31-i küldöttgyűléséről, amelyen a küldöttek átvehették a frissen megjelent 2021. évi Építész Évkönyvet és a MÉK Elnökségének stratégiai célkitűzései 2021-2025 című anyagot. Az utóbbi gondolatébresztő anyagban szereplő célok képezik a közeljövő feladatát, az ezzel kapcsolatos munkát az Elnökség megkezdte/folytatja.

A Közlönyben megtalálhatóak a Küldöttgyűlésnek, illetve a MÉK elnökségének legutóbbi időszakában hozott határozatai.

Bordás András írásából megismerhetjük az ACE 2022. áprilisi közgyűlésén történteket

A Közlöny mostani Fókusztémája a belsőépítészet. Ennek keretében kértük fel a Belsőépítész Tagozat jeles képviselőit, hogy számoljanak be mindarról, ami fontos napjainkban a belsőépítészetben.

Ennek megfelelően olvashatunk elméleti gondolatokról, megvalósult művekről, legyenek azok belső terek, bútorok, vagy bármi más, ami jelen van a belsőépítészetben.

Külön cikk foglalkozik a Magyar Zene Háza belsőépítészeti tervezésével, a megvalósult alkotással. Mindenkinek ajánljuk, hogy olvassa el az anyagot, és ezt követően látogassa meg élőben a házat, és alkosson úgy véleményt az épületről!

Az Új technológia  rovatunkban néhány aktuális épületszerkezeti újdonságról számolunk be, köztük a MEVA látszóbeton megoldásairól, az URSA padlásszigeteléséről, az Austrotherm lábazat szigeteléséről, valamint a MAPEI  hőszigetelő rendszereiről.

Kedves Olvasó! Reméljük érdeklődéssel forgatja majd jelen közlönyünket, és figyelemmel kíséri a szeptemberi programunk előkészületeit, és legfőképpen abban bízunk, hogy minél többen leszünk, és minél többen ünnepeljük az építészetet, a Kamara születésnapját 09. 09-én!

Tutervai Mátyás

MÉK alelnök - főszerkesztő

2022/282  PDF letöltése


Létrehozás időpontja: 2022-06-16 19:23:26
Utolsó módosítás időpontja: 2022-07-29 14:01:19
Cimkék: mék, közlöny, megjelent, június,; Beküldő: Dér Andrea
Megtekintések száma: 7541
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47130