KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Miskolc, HOTEL AVAS

Tisztelt Építész Kamarai Tagok!

A Miskolc, HOTEL AVAS (volt Korona szálló ) Miskolc, Széchenyi u. 1. ( 2527/3 hrsz.) kiviteli terveit, cégünk, a H+F Építészmérnöki Iroda Kft. készítette, a beruházó MULTICASA Kft megbízásából. A hotel épület átépítési és bővítési munkái elkezdődtek a jogerős építési engedély birtokában, a kiviteli terveink alapján. A MULTICASA Kft mint beruházó a kiviteli tervdokumentáció tervezési díját csak részben fizette meg. Időközben csődeljárás indult a Multicasa Kft ellen, jelenleg felszámolás alatt áll. A felszámoló biztos cégünk tervezési díj követelését befogadta.

Hársing Mónika és Fehér Gábor, mint a H+F Építészmérnöki Iroda Kft. ügyvezetői és vezető tervezői, nyilatkozunk, hogya Miskolc, Széchenyi u. 1. ( 2527/3 hrsz.) alatt épülő Hotel Avas kiviteli terveit írásban megkötött szerződés alapján készítettük el ( építészet, statika, épületgépészet, épületvillamossági tervek ). Megbízónk a MULTICASA Kft. a.szerződés szerint a teljesítésünket elfogadta, a tervezési díj számláit befogadta, de csak részben fizette ki. Jelenleg a tervezési munka végszámlája és a tervezési müvezetések számlája kifizetetlenek, ezért a Magyar Építészkamara etikai szabályzatának 16§-ra és 1999. évi LXXVI szerzői jogra vonatkozó törvényre hivatkozva mint a szerzői és vagyoni jogok tulajdonosai nem járulunk hozzá a Hotel Avas terveinek továbbtervezéséhez, az új tulajdonos, vagy más személy illetve szervezet áltáli felhasználáshoz.

A fent leírtak alapján kérjük a Tisztelt Kollégákat, hogya Hotel Avas épületévei kapcsolatban ne vállaljanak tervezési munkát illetve a szerzői jogot sértő egyéb megbizást. Jogsértés esetén jogi úton kívánjuk érdekeinket érvényesíteni.

Budapest, 2015.04.14.

Hársing Mónika
üqyvezető vezető tervező
H+F Építszmérnöki Iroda Kft

Fehér Gábor
ügyvezető, vezető tervező
H+F Építszmérnöki Iroda Kft


A Kamarai tagok közleményei aloldalon bármelyik kamarai tag felteheti közleményét, melyben tájékoztatja építész társait arról a megbízójáról, aki nem fizette ki tartozását. A Magyar Építész Kamara a weboldalára felkerülő közleményeket nem vizsgálja, nem ellenőrzi, azok valódiságáért felelősséget nem vállal. A kamarai tagok etikai felelőssége, hogy építész társait ne tévessze meg, hogy az oldalra felkerülő közlemények igazak legyenek és valós, jogos követeléseket tartalmazzanak.

A bejelentések kizárólag a tagjaink védelme érdekében kerülnek közzétételre.

Létrehozás időpontja: 2015-04-20 10:54:25
Utolsó módosítás időpontja: 2015-04-20 10:54:25
Cimkék: Miskolc, HOTEL AVAS; Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 14744
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=42748