KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Népi Építészeti Program - 2019. július 24. szerda 17.00 óráig lehet támogatási kérelmeket benyújtani

Ma, június 24-én déli 12 órától elérhető a www.nepiepiteszetiprogram.hu oldalon az online felület, amelyen keresztül magánszemélyek, önkormányzatok, szervezetek nyújthatnak be támogatási kérelmet országos műemléki védettségű vagy helyi védelem hatálya alá tartozó népi építészeti ingatlanuk felújításának támogatására.

A Népi Építészeti Program 1,5 milliárd forint keretösszegből valósul meg, megvalósítója az örökségvédelem területén komoly referenciákkal rendelkező Teleki László Alapítvány. A programban olyan természetes és jogi személyek – magánszemélyek, önkormányzatok, szervezetek, gazdasági társaságok stb. – folyamodhatnak támogatási kérelemmel a program megvalósítójához, amelyek országos vagy helyi védettségű épülettel rendelkeznek.

 

A támogatás lehetséges mértéke a teljes bekerülési összeg 50 és 80 százaléka közötti. Magánszemély tulajdonosok és a hátrányos helyzetű régiókban lévő, azon belül a kétezer főnél kisebb lélekszámú települések önkormányzatai számíthatnak a legmagasabb (maximum 80%-os) támogatási intenzitásra. A támogatás összege minimum 500 ezer, maximum 20 millió forint lehet, ami az elvárt önerővel egészül ki. A támogatási kérelmeknek harminc napon belül kell beérkezniük, a benyújtási véghatáridő 2019. július 24. 17.00 óra.

 

A program szakmai vezetője Dr. Vukoszávlyev Zorán építészmérnök, aki igény esetén szívesen nyilatkozik a programmal és népi építészeti örökségünkkel kapcsolatban. Kérem, ha interjút készítenének vele, vagy bármilyen további kérdésük van, keressék Wekerle Szabolcsot a wekerle.szabolcs@gmail.com e-mail címen vagy a +36205833259-es telefonszámon!

 

A programról bővebben itt olvashat:

www.telekialapitvany.hu/nepi-epiteszeti-program/

www.facebook.com/telekialapitvany


 

Népszerű a Népi Építészeti Program – még két hétig lehet támogatási kérelmet benyújtani

 

A Népi Építészeti Program támogatásaira június 24-e óta lehet kérelmeket benyújtani. A program kapcsán tapasztalható médiavisszhang és az eddigi megkeresések alapján kijelenthető, hogy a program iránt nagyon sokan érdeklődnek.

A www.nepiepiteszetiprogram.hu oldalon eddig közel 800-an regisztráltak. Több kérelem már be is érkezett, mintegy 220 kérelem pedig kitöltés alatt áll. Sokan (eddig majdnem 200-an) kérnek szakmai tanácsot, kitöltéssel kapcsolatos útmutatást a kapcsolat@nepiprogram.hu e-mail címen, illetve a +36 (1) 709 45 57-es telefonszámon, amely kedden és csütörtökön 9 és 14 óra között hívható.

A Népi Építészeti Program keretében olyan természetes és jogi személyek – magánszemélyek, önkormányzatok, szervezetek stb. – folyamodhatnak támogatási kérelemmel a program megvalósítójához, amelyek országos vagy helyi védettségű épülettel rendelkeznek.

A Népi Építészeti Program 2019-ben 1,5 milliárd forint keretösszegből valósul meg az örökségvédelem területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező Teleki László Alapítvány által.

A 2017 óta zajló programban új elem az előkészítő dokumentációkra történő kérelem benyújtás lehetősége, amivel egy későbbre tervezett felújítás szakmai anyagainak elkészítését valósíthatja meg az ingatlantulajdonos. De természetesen már konkrét építési-felújítási tevékenységre, komplex megújításra, vagy csak ütemezett megvalósításra is kérhető támogatás.

A támogatás lehetséges mértéke a teljes bekerülési összeg 50 és 80 százaléka közötti. Magánszemély tulajdonosok és a hátrányos helyzetű régiókban lévő, azon belül a kétezer főnél kisebb lélekszámú települések önkormányzatai számíthatnak a legmagasabb (maximum 80%-os) támogatási intenzitásra. A támogatás összege minimum 500 ezer, maximum 20 millió forint lehet, ami az elvárt önerővel egészül ki.

A Népi Építészeti Program támogatási kérelmeinek beadási véghatárideje 2019. július 24. szerda 17 óra. A Teleki László Alapítványnál továbbra is várják a támogatási kérelmeket.


Létrehozás időpontja: 2019-06-24 15:57:09
Utolsó módosítás időpontja: 2019-07-08 11:39:45
Cimkék: népi, építészeti, program, pályázat; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 6784
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45373