KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Rajk László - LÉPNI KELL - kiállítás sorozat

„Lépni kell! Lépni kell, ha a történelem erre szorít bennünket, és ezt, a helyzet kényszerét megértve, akkor is meg kell tennünk, ha alkalmasint az eltipró hatalom kerekének küllői közé kell vetnünk magunkat.” (Dietrich Bonhoeffer)

2012 január 27-én nyílt meg az Erzsébet téri Gödörben Rajk László Hiányzó hős című kiállítása. Ettől kezdve folyamatosan, szinte minden évben Hiányzó... sorozata egy-egy újabb művét vagy installációit állította ki a Gödörben. A haláláig folyamatosan készített sorozat művészeti akció és egyfajta személyes tisztelgés mindazon eltűntetett demokratikus értékek előtt, melyek a szabadgondolkodó Rajk számára morálisan fontosak voltak. Bizonyos esetekben a politika hozza létre a politikai művészetet. Autokrata típusú rezsimek esetében politikai művészet az, amit a paranoiás hatalom annak definiál, és nem mindig az, amit az alkotók annak szánnak. 2021.

OKTÓBER 13., SZERDA, 18:00
Rajk László az építész és a Hiányzó kiállítás
Helyszín: Gödör, Király utca 50.

A kiállítást megnyitja:
Filep Ákos építész, alapító-klubvezető

2021. OKTÓBER 24., VASÁRNAP, 18:00
Rajk László a látványtervező és a Délibáb
Helyszín: Gödör, Király utca 50.

Filmvetítéssel egybekötött beszélgetés Rajk László filmes látványterveiről: BACSADI Zsófia filmkritikus, GYÖRGY Péter esztéta és HAJDU Szabolcs filmrendező.

2021. OKTÓBER 31., VASÁRNAP, 19:00
Rajk László tanítványai kisfilmek: Tarr Béla workshop a FreeSZFE-n
Helyszín: Gödör, Király utca 50.

ARTIM Rebeka, LADÁNYI JANCSÓ Jákob, OLASZ Renátó és PATAKI Zora kisfilmjei Felvezeti: UPOR László dramaturg, műfordító, egyetemi tanár, a FreeSZFE Egyesület alapító tagja.
A vetítések után beszélgetés az alkotókkal. A FreeSZFE látványtervező osztályának rendezvénye.

Minden esemény ingyenes!


Létrehozás időpontja: 2021-10-08 12:34:42
Utolsó módosítás időpontja: 2021-10-08 12:42:51

Megtekintések száma: 5484
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46722