KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Rezsioptimalizálás megújuló energiával

A rezsicsökkentés szabályainak megváltozása és a klímaváltozás mindannyiunk által érzékelhető hatásai sokakat arra ösztönözhet, hogy megújuló energiaforrások felé forduljanak, amellyel egyszerre csökkenthetjük a kiadásainkat és védjük a Földet is.

Tudatosan napenergiával

A rezsiárak drasztikus emelkedése miatt a spórolásra való törekvés és az áram független forrásból való előteremtése fontos tényező, ezért alapvető kérdés lett, hogyan tudunk energiatakarékos és egyben környezetbarát megoldást találni. Egyre többen ismerik fel, hogy a jövő a megújuló energiaforrásoké.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal adatai szerint Magyarországon 2021-ben több mint 46 ezer háztartási méretű kiserőművet telepítettek, aminek a 99,8 százaléka napelemes egység volt.

Míg néhány éve egy átlagos felhasználónak szinte elérhetetlen volt a szolárpanel, addig ma már ez egyáltalán nincs így. A jelenlegi energiaárak mellett a napelemes rendszer beruházása akár fele annyi idő alatt is megtérülhet, mint korábban. Ráadásul az ingatlanáraknál értéknövelő hatása is van: az eddigi 4-4,5 százalékos értékkülönbözet most akár 5-6 százalékos is lehet.

Zöldenergia otthon: Terrán Generon

A több mint száz éves Terrán elkötelezett a környezettudatosság mellett, Terrán Generon napelemes tetőcserepe az elmúlt években már a piacon is bizonyított: mára közel 300 háztartásnál és intézménynél találkozhatunk vele, ez megközelítőleg 150 000 beépített modult jelent. A beépített rendszerek összteljesítménye több mint 2100 kWp.

A Terrán Generon lényege, hogy a napelemeket a tetőcserépbe integrálják, így minden egyes cserép külön szolárpanelként működik. Az építtetőknek esztétikai szempontból sem kell kompromisszumot kötniük, hiszen a napelemes tetőcserép tökéletesen illeszkedik a tető síkjába. 

A Terrán számára kiemelten fontos, hogy az építész szakemberek igényeinek is maximálisan eleget tegyen, ezért nemrégiben megújította az ArchiCAD program alá beépülő Terrán AddOn-t, így már egyetlen gombnyomással minden információ rendelkezésére áll. A felület extra funkcióval bővült: ezentúl a Terrán Generon napelemes tetőcserépről is naprakész tervezői információk érhetők el, ráadásul már az is betervezhető a tetőfelületbe, így annak esztétikai előnyét is láthatja az építtető már a tervezési fázisban.

Impozáns síkcserepek

A Terrán Generon két termékcsaláddal, a Zenit és Rundo síkcserepekkel kompatibilis. Ha ebből a két termékcsaládból választunk cserepet, akkor a későbbiekben egyszerűen lecserélhetők a cserepek napelemes Terrán Generonra, éppen annyira, amennyire szükség van. Egy négytagú, családi házban élő átlagos magyar család esetében – 4-5 kWp-es rendszerrel számolva – ez hozzávetőlegesen 270 db Terrán Generon felhelyezését jelenti. A megújult Terrán TetőKalkulátor segítségével díjmentes, egyedi, gyors, nagyságrendi kalkuláció készíthető, akár már Generon napelemes rendszere is, de természetesen a pontos ajánlathoz és tervezéshez elengedhetetlen a szakértő segítsége. 

Moderntől a klasszikusig maximális funkcionalitással

A Terrán tetőcserép kínálatában megtalálható mind a hagyományos, mind a modern stílus. Színválasztásban sem kell kompromisszumot kötni: a modern tetődizájn sötétebb árnyalatai mellett a vörös vagy akár a korall is elérhető a kínálatban.

Az igen népszerű sötét tetőcserepek erőteljesebb felmelegedésére a Terrán a ClimaControl felületkezeléssel nyújt megoldást: az eljárással kezelt Zenit és Synus cserepek közel 60%-kal kevesebb infravörös sugarat nyelnek el, így nyári időszakban kevesebbet kell a klímát használni, ezáltal energiát takaríthatunk meg, csökken a tetőtérre nehezedő hőteher, ráadásul növekszik a komfortérzet. 


Létrehozás időpontja: 2022-08-16 09:19:01
Utolsó módosítás időpontja: 2022-08-22 18:39:59
Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 4413; Információ: Támogatott tartalom
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47193