KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Sík cserepek: elegancia és hagyomány

Az egyik legkedveltebb sík fedőanyag, a Creaton Domino sajtolt tetőcserepe, amely nagy méretével, - a formailag vele készülő tető - egyesek szerint a fazsindely kiselemességét, mások szerint a modern szálcement palák hangulatát idézi. Az elmúlt évek ilyen irányú keresletére adott választ a kisméretű cserepek táborába tartozó, de a Dominohoz megtévesztésig hasonlító, Róna egyenes vágású sík tetőcserép matt fekete színben.

Magyarországon mind a magánvásárlók mind a szakemberek szívesen használják a természetes alapanyagú építőanyagokat, a téglát és a kerámia tetőcserepeket, hiszen tradicionálisan kerámia-kedvelő ország. Mindeddig az volt a jellemző, hogy az évezredes hagyományokkal rendelkező anyagból készült tetők nem feltétlenül passzolnak minden stílushoz, tervezési irányzathoz.

Az elegáns fedési képet mutató, sík felületű, általában sötét tónusú változataiban közkedvelt, nagy méretű kerámia tetőcserép, a Domino az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A Creaton hagyományos formavilágú hornyolt cserépcsaládja fejlesztésének is a Domino adott irányt. A Róna egyenes vágású cserép a hornyolt cserepek előnyeivel biztosítja a sokak által kedvelt látványt a tetőn.

Elegancia Creaton műszaki színvonalon

A Domino cseréptető kiemelt viharállóssága, rögzítő elemek alkalmazásával, extrém körülmények esetén tovább fokozható.

A tökéletes vízzárást és a felületi vízelvezetést a speciális függőleges és vízszintes hornyolás biztosítja. Az M.C. Ludowici által kifejlesztett Domino cserép speciális vízszintes hornyolási rendszere, a biztonságot vízelvezetést és a lefolyó víz optimális áramlását biztosítja, ezzel együtt – a nagy eltolási sáv ellenére – különleges vízzáróságot garantál.

A Dominoval nem csupán elegáns megjelenésű tetőt építhetünk, de mindezt a megszokott Creaton műszaki színvonalon. E tetőcserép típus minden olyan ház tetőfedő megoldása, ahol a megrendelői igény a tető egyenes vonalú kiképzése, megjelenése, valamint a mai kor és egyben a jövő kerámia cserepe, 100%-ban színtartó, ahogy minden Creaton kerámia tetőcserép.

Kis méret nagy előnyökkel

A Creaton termékcsalád új tagja a Domino cserép magyar, a hornyolt cserepek közé tartozó klónja, amelynek fejlesztése az ilyen látványt igénylő tetőfelújítók és az egyenes vonalakat kedvelő építészeti irányzat igényeinek megfelelően indult: ez az elegáns megjelenésű, síkfelületű, egyenes vágású Róna tetőcserép.

A hornyolt tetőcserepek kiemelkedő előnye – kisméretű cserépként -, amellett, hogy kötésben rakható, az egyszeres fedés biztonságát növelő oldalsó hornyolás, amely a szélsőséges időjárás hatásaival szemben ellenállóvá teszi a tetőt. A hornyolt kialakítás a biztonságról gondoskodik, az egyszeres fedés a költséghatékonyság záloga.

A Magyarországon gyártott Creaton Róna hornyolt kerámia tetőcserép egyenes vagy íves vágásával, különböző formájával, sima felületével a variációk széles tárházát kínálja mind a építkezők mind a felújítók számára, akár mezőgazdasági-, akár történelmi környezetben, de a városi közegben is.

Elsősorban kerámia alapanyagú kiegészítők felhasználásával a Róna, a Domino és más sík cserepek tartozékrendszere garantálja, hogy a tető valamennyi csomópontja az alapcserép minőségével megegyező műszaki színvonalú legyen.

A korábban főként a vidéki táj látványához tartozó épületek fedőanyagként elterjedt, klasszikus hódfarkú és hornyolt cserepek mára a modern építészet kedvelt és kézenfekvő megoldásai között szerepelnek, az építőiparban is érzékelhető hagyománytisztelet jeleként.

Engób: felületbe égő tartósság

A karcsú, mégis nagy törőszilárdságú kerámia tetőcserepekre 50 év a gyártó által írásban vállalt garancia, míg hasznos élettartamuk akár 100 év is lehet. A hosszú távú tartósságról - ahogy láthattuk - alapvetően maga a termék alapanyaga és a gyártási technológia gondoskodik.

A kerámia tetőcserepek színe összefügg alapanyaguk, az agyag tulajdonságaival, de bármelyik mellett is döntünk, a kerámia cserép felületébe égő engóbnak köszönhetően a cserép felülete karcolás és ütésálló, ezért egyben rendkívül tartós is. A Creaton ezen termékvonalának a formai letisztultság is jellemzője, ugyanakkor az anyag kiváló minőségéből és az égetési eljárásból adódóan a cserepek megfelelnek egy modern, strapabíró rendszer minden kívánalmának, ahogy a közé épített napelemek is.

www.akcio.creaton.hu, www.creaton.hu
 

 


Létrehozás időpontja: 2015-06-09 11:48:40
Utolsó módosítás időpontja: 2015-06-09 11:53:25
Cimkék: Creaton; Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 12276
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=42863