KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Síkpala újraértelmezve

A modern építészet letisztult vonalvezetéséhez, egyszerű vagy karakteresen szögletes formáihoz gyakorta alkalmazott építőelem a mai, szálcement síkpala. A különböző típusú palák különböző rakási módokkal más és más stílusú tetőlátvány kialakítására alkalmasak, de akár homlokzatra fordulva az épület egységes látványáért is felelős lehet.

A magyar tájban hagyományosnak mondható, ám nem kimondottan pozitív érzetekkel társuló palatető ma már nem az a töredezett, kopott, egészségre káros azbeszt tető, mint ami még ma is számos családi ház tetején látható. Ha nem szeretnénk, hogy az új palatető a régi látványára emlékeztessen (ez az ún. németfedés), választhatunk más fedési módot az klasszikusan elegáns franciafedéstől a fiatalosan lendületes svájcifedésig. Az angolfedés alkalmazása kimondottan a homlokzatra átforduló tetők építése esetén mutat nyugodt, kiegyensúlyozott, szép fedési képet, amely az időjárási hatásokkal szembeni nagyfokú ellenálló-képességgel párosul.

Angolfedés: kötöttségek nélkül „angol” magabiztossággal

Az ún. angol, vagy duplafedéssel elhelyezett különböző formájú és eltérő méretű palák alkalmazásával változatos, ám rendkívül elegáns fedésképet alakíthatunk ki. A téglalap, sarkított téglalap vagy négyzet alakú, sima vagy strukturált felületű, több mint 30 féle színben elérhető palával épülő tetők különbözősége biztosítja, hogy minden épülethez és minden tetőhöz egyedi tömegarányának megfelelő tetőfedő vagy falburkoló palát találjunk.

Az esztétika mellett a duplafedés nyújtotta fokozott védelem mellett döntünk, ha az angol fedést választjuk. Az Eternit kettős vagy duplafedésű palával a tetőfedés gyorsan és könnyen kivitelezhető, az eredmény pedig a viharbiztos palatető. Mindez olyan innovatív megoldásoknak köszönhető, mint a gerinc és élek szegélypalákkal való elfedése, az újszerű kampók vonalmenti kiszellőztetése és szegélypalákkal való fedése, valamint a rögzítő kampók használata.

Színek és formák, hosszú élettartam garanciával

A modern, szálcement alapú síkpala az elegáns szürke színben a legelterjedtebb, de ma már akár a szivárvány minden színében rendelhető. Ezekről a színekről ugyanakkor a környezetbarát anyag a szálcement gondoskodik. Magyarországon az Eternit síkpala tetőfedő anyagok mintegy 35 méretben és 30 féle színben érhetőek el, sima és rusztikus felülettel.

A színeken túl a különböző formájú síkpalával különböző, az épület karakteréhez és akár a megrendelő pénztárcájához is igazodó fedési kép alakítható ki a látványostól az egyszerű vonalvezetésig, akár a homlokzatra történő átfordulással.

Az Eternit síkpala hosszú élettartama, tartós minősége és rendhagyó megjelenése sokak számára meggyőző műszaki tartalommal és egyedülálló garanciális feltételekkel párosul.

Az Eternit az érvényes nemzetközi és hazai szabványoknál szigorúbb feltételrendszert állított fel a termékkel szemben, amelyet írásos formában garantál. A 30 év termékgarancia mellé a cég a síkpala és kiselemes homlokzatburkolatok felületének rendellenes színelváltozásaira és bevonat leválására a piacon egyedülálló 15 éves garanciát vállal írásban.

www.akcio.eternit.hu

Tetőfelújítás veszélyes hulladék szállítással

A számtalan épületen szinte kizárólag rossz minőségben megtalálható régi, töredezett palafedés egyszerűen helyettesíthető azonos fedőanyaggal, palával. A bontás utáni veszélyes hulladék elszállításban és ártalmatlanításban nyújt segítséget a Creaton új szolgáltatása, amelyre regisztráció a www.creaton.hu oldalon található.


Létrehozás időpontja: 2015-05-12 08:48:12
Utolsó módosítás időpontja: 2015-05-12 08:50:47
Cimkék: creaton, eternit; Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 12104
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=42798