KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Szoros együttműködésre készül a szakmával az építésügyért felelős új államtitkár

Változással indult az év a területi közigazgatás, valamint az építésügyi és örökségvédelmi hatósági feladatok szakmai irányításában, miután januártól dr. György István felel államtitkárként a területért.

Január elején nevezte ki a köztársasági elnök a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkárává dr. György Istvánt, aki Tuzson Bencétől veszi át a kormányhivatalok, valamint az építésügy és örökségvédelem szakmai irányítói feladatait. Az új államtitkár igazi veteránnak, elismert szakpolitikusnak számít a közigazgatásban, hiszen immár harminc éven keresztül önkormányzati, majd kormányhivatali vezetőként is bizonyította, hogy együttműködéssel még a komoly kihívások is eredményesen kezelhetők. 

1990-től tizenkét éven át Budapest X. kerülete, Kőbánya polgármestere volt, majd 2010 és ’14 között Budapest főpolgármester helyetteseként dolgozott, amely munka során paradigmaváltást hoztak a városüzemeltetés területén, többek között a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) létrehozásával, de a négyes metró beruházás befejezésében, valamint az 1-es és 3-as villamos rekonstrukciós projektek, továbbá a budai fonódó villamoshálózat megvalósításában is részt vett. 2014-től közel hat éven át Budapest Főváros Kormányhivatalát vezette kormánymegbízottként, ahol sok más mellett a fővárosi építésügyi- és örökségvédelmi hatóságok, a földhivatalok, a műszaki engedélyezési és egyes közlekedési hatósági feladatok tartoztak hozzá.

A teljes cikk a februári Építész Közlönyben olvasható, amely napokon belül az építész kamarai szakmagyakorlók postaládájába kerül.


Létrehozás időpontja: 2020-02-07 11:00:12
Utolsó módosítás időpontja: 2020-02-07 11:17:15
Cimkék: államtitkár, szakma, együttmükődés; Beküldő: Dér Andrea
Megtekintések száma: 8384
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45869