KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Térinformatikai oktatások

Tisztelt Kollégák!

Az E-TÉR (4TR) szakrendszer használatához kapcsolódóan a Lechner Tudásközpont két napos térinformatikai oktatásokat indít településrendező tervezők részére. Az oktatássorozat célja a szakemberek felkészítése az E-TÉR (4TR) használatára oly módon, hogy a tervezési munkát a QGIS 3.6 térinformatikai szoftver megismertetése által segítse.

A képzésen résztvevők számára olyan tematika került kidolgozásra, amely jelentős segítséget nyújt ahhoz, hogy a tervezők a 313/2012. Korm. rendeletben előírt térinformatikai formátumban tudják benyújtani tervi állományaikat.

 

A 2019. júniusban kezdődő ingyenes két napos oktatások tematikája:

1. oktatási nap: Térinformatikai alapok (Téradatok fajtái formátumai és felhasználhatóságuk, QGIS bemutatása, Vetületek szerepe és alkalmazása térinformatikai környezetben, Adatgyűjtés, adatfeldolgozás, távérzékelés, georeferálás, CAD és GIS összehasonlítása) Térinformatikai műveletek (Geometriák létrehozása és szerkesztése, Precíziós szerkesztést támogató eszközök, funkciók, A téradatok attribútumainak jelentősége, séma és formátum bemutatása, Műveletek attribútum adatokkal). Projektfeladat kiadása.

2. oktatási nap: Térinformatika a gyakorlatban (Az elkészült projektmunkák áttekintése, következtetések levonása, Projektfeladat konzultáció, Megjelenítés és exportálás, Adatkonverziós eljárások) Az E-TÉR (4TR) koncepció bemutatása.

Helyszín: Lechner Tudásközpont, 1111 Budapest, Budafoki út 59.

Jelentkezés: http://kerdoiv.lechnerkozpont.hu/4tr-oktatas

Kapcsolat: oktatas@lechnerkozpont.hu

Ezúton meghívjuk Önt, regisztráljon és vegyen részt képzésünkön!

Az oktatásokon történő részvétel ingyenes, azonban a helyek korlátozott száma miatt kérjük, hogy kizárólag akkor regisztráljon, amennyiben részvétele biztos mindkét oktatási napon.
Csoport létszám: maximum 20 fő/alkalom. Az időpontok meghirdetése folyamatos. Résztvevőinknek az oktatásokon notebookot biztosítunk.

Lechner Tudásközpont


Létrehozás időpontja: 2019-06-04 14:50:48
Utolsó módosítás időpontja: 2019-06-04 14:52:52
Cimkék: térinformatika, e-tér, oktatás; Beküldő: Kovács Zsófia
Megtekintések száma: 10315
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45338