KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Tűzbiztos homlokzat: Knauf Insulation kontakt hőszigetelő rendszer

Kedves Kollégák! Szeretnénk Önöknek bemutatni társaságunk saját márkás hőszigetelő rendszerét. Jelen épület esetében (újfehértói általános iskola) az energetikai korszerűsítése során a nyílászárók cserélésén kívül a homlokzat is megújult, egyben hőszigetelést is kapott.

A hőszigetelő rendszert a Knauf Insulation szállította.  A szigetelés FKD N  Thermal jelű kőzetgyapot lemezekből készült, 15 cm alkalmazott vastagságban.

Ezen szigetelő anyag napjainkban a kategória legjobbjának számít-̶ közölt (deklarált) hővezetési tényezője = 0,034 W/m.K. A rendszer többi elemét egy jó nevű magyar vakolat és festékgyártó szállítja, a Poli-Farbe Kft.

A rendszer ragasztója, egyben ágyazó tapasza önmagában A1 tűzvédelmi besorolással rendelkezik (a minősítés száma: A-48/2014). A teljes rendszer tűzvédelmi osztálya A2-s1, d0.

A felületképzés KI szilikon vakolat, kapart hatású 1,5 mm vagy gördülőszemcsés 2mm struktúrákban, a rendszer alapozójával együtt (a mm adat a legnagyobb szemcseméretet jelöli), a színválaszték 199 színárnyalat, a Colorbox Harmony színkártya alapján.

A ragasztáson túl elengedhetetlen rögzítést, amelynek típusa Thermofix CF, a Fischer Hungary szállítja a rendszerhez. Ezt a dűbelt a beszállító előrejelzése alapján rövidesen korszerűbb rögzítőelem, a  Thermoz CN Plus  kombinált acélszöges dűbel fogja leváltani.

Természetesen a kivitelezéshez szükséges egyéb kiegészítők, hálók, profilok, sínek is elérhetőek.

Ez a technológia már hazánkban is hosszú évtizedek óta ismert és alkalmazott módszer az energetikailag korszerűtlen homlokzatok felújítása során.

A rendszer megfelelőségét az A-28/1/2014 sorszámú Nemzeti Műszaki Értékelés igazolja, a komponensek megfelelőségét a gyártók teljesítménynyilatkozatai tanúsítják.


Létrehozás időpontja: 2018-09-25 01:19:29
Utolsó módosítás időpontja: 2018-09-25 01:21:26
Cimkék: knauf, insulation; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 8958
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=44897