KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Fehérvári nagyjaink éremsorozat - Ybl érem

A Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Fejér megyei Alba Regia Szervezete folytatja éremkibocsátását a „Fehérvári nagyjaink” éremsorozat keretén belül. A sorozat 2. tagjával városunk szülöttéről, Ybl Miklósról, emlékezünk meg.

Tisztelt Építész Kollégák!

A Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Fejér megyei Alba Regia Szervezete folytatni kívánja éremkibocsátását a „Fehérvári nagyjaink” éremsorozat keretén belül.
A Csitáry G. Emil polgármester és Hóman Bálint történész, kultuszminiszter emlékére, a város jubileuma alkalmából 2013-ban kiadott éremmel elindított sorozat Székesfehérvár nagyjait, egykori szülötteit és azokat mutatja be, akik országos vagy nemzetközi hírnevet szerezve a legtöbbet tettek a városért, annak kulturális fejlődéséért.
A sorozat 2. tagjával városunk szülöttéről, Ybl Miklósról, a talán legismertebb magyar építészről emlékezünk meg születésének 200. évfordulóján.Az érem adatai
Méret: 42,5 mm        Súly: 33,6 g        Anyag: 925-ös finomságú ezüst, illetve bronz
Az érempár alkotója – a korábbi érmekhez hasonlóan – Fritz Mihály szobrászművész és Szabó Géza ötvösmester. Reméljük, hogy az érmek tervrajzai elnyerik tetszésüket.

Az érmek árai: az ezüst 15.000 Ft/db, a bronz 3000 Ft/db

Mintegy 25-30 db kétszeres, 67,2 g súlyú, sorszámozott ezüstérem veretésére is van lehetőség 35.000 Ft/db irányáron, amennyiben azokat előzetesen megrendelik és kifizetik.

Ezúton kérjük a helyi kamarák vezetőit, hogy a tagjaik igényeit lehetőleg összesítve, ezek alapján a megrendelést és az összeget mielőbb
-szíveskedjenek átutalni a 11736116-20029528 sz. OTP bankszámlára, és a közlemények rovatban tüntessék fel a „Fehérvári nagyjaink” rendeltetést, és a fajtánkénti darabszámokat,
-vagy szíveskedjenek elküldeni címünkre: MÉE Fejér megyei Alba Regia Szervezete 8003 Székesfehérvár, Pf. 56.
Az előzetes megrendelés és a befizetés határideje: 2014. május 5.
Az érmeket csak a megrendelt, és előzetesen befizetett mennyiségben adjuk ki! Egyúttal ismételten felhívjuk szíves figyelmüket, hogy amennyiben elmulasztják a válaszadást, akkor a tervezett éremből - utánverés hiányában - nem jut majd Önökek.

Kibocsátásra – hagyományainkhoz híven – a XXIX. Alba Regia Éremgyűjtő Találkozó keretén belül, 2014. május 11-én (vasárnap) kerül sor, amelyre ezúton is szeretettel hívjuk. A kivert érmeket először a májusi rendezvényünkön lehet átvenni Székesfehérváron személyesen vagy megbízott révén. Az akkor át nem vett érmeket ezt követően, május-június folyamán, postaköltség felszámításával tudjuk elküldeni.

Szívesen látjuk a tisztelt érdeklődőket a szokásos heti rendezvényeinken (minden pénteken 16 és 18 óra között), amelyeken személyesen is megtehetik megrendeléseiket és befizetéseiket. A heti összejövetelek és az ünnepi rendezvény helye: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1. Művészetek Háza (korábban Barátság Háza).

Érdeklődése esetén mielőbbi szíves válaszát várjuk.

Székesfehérvár, 2014. március 21.
Üdvözlettel:
Igari Antal
építész, műemlékvédelmi szakmérnök
MÉE Fejér megyei Alba Regia Szervezete elnöke
igaria@freemail.hu
telefon: 20-6200503
 


Létrehozás időpontja: 2014-04-08 10:16:42
Utolsó módosítás időpontja: 2014-04-24 22:21:27

Megtekintések száma: 12590
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=41851