KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Extra széles kapu csarnokokhoz


Az extra méretekkel rendelkező, akár a homlokzat teljes szélességében nyitható kapuk, megkönnyítve a ki- bejárást, fontos szerepet játszhatnak egy logisztikai, mezőgazdasági csarnok vagy repülőgéphangár esetében.

A Frisomat által Spanyolországban épített acélszerkezetes sürgősségi mentőhelikopter hangárnál például az extra széles kapuknak köszönhetően a helikopterek a riasztást követően azonnal, időveszteséget okozó manőverezés nélkül képesek elhagyni a csarnokot. 

Az extra széles bejáratot biztosító kapu többnyire a repülőgépek tárolására épített hangárok kialakításánál kerül előtérbe, de egyéb felhasználási területen is gyakran előfordul ilyen jellegű megbízói elvárás. A Frisomat hidegen hengerelt, nagy szilárdságú, de mégis légiesen könnyű, horganyzott acélszerkezetéből készülő csarnokok kiválóan megfelelnek könnyű sportrepülőgépek, helikopterek tárolására.
A Frisomat kiváló minőségű, gyorsan és gazdaságosan felépíthető repülőgép hangárokat tervez és gyárt, melyek megvédik a gépeket az időjárás viszontagságaitól. Az extra széles tolókapu kialakítása a Frisomatra jellemző innovatív szemlélet, a folyamatos fejlesztés, a találékonyság és a rugalmasság eredménye. A Frisomat által előállított, nagy szélességű kapuelemek a talajba süllyesztett speciális sínrendszer segítségével könnyen és gyorsan mozgathatóak és lehetővé teszik a merevszárnyú repülőgépek manőverezés nélküli, gyors ki- beállását. Az egyes ajtószárnyak külön-külön, az alsó vezetősínen kézi erővel eltolhatóak. Nyitott állapotban, a kapunyíláson kívül, egymás mögött helyezkednek el.

A nemzetközi gyártó és kivitelező cég csarnokmegoldásainál speciálisan tervezett csomóponti elemek a legkomplexebb és legmodernebb kihívásoknak is megfelelnek. Mindez a tartós, egyedi igények szerint előre legyártott acél szerkezeti elemek ízléses megjelenéséhez társul. Az innovációnak nevezhető extra széles, egymásra csúsztatható kapuelemekkel akár egy teljes oldalfal nyithatóvá válhat, ami a hangárépületek esetében különösen előnyös megoldás. Ugyanis a kisebb méretű, merevszárnyú repülőgépek egy extra széles ajtóelemnél manőverezés nélkül képesek ki- és beparkolni, miközben a ki- és begördülés is akadálytalan lehet a talajba fektetett sínrendszernek köszönhetően. A repülőgép hangárok, mint a Frisomat többi csarnoktípusa, a jövőben is könnyedén és gyorsan bővíthetőek.

Két Frisomat hangár extra széles tolókapuval

A spanyolországi 30 m széles, 37 m hosszú és 11,2 m magas helikopter hangár és a sportrepülőgépek tárolására szolgáló luxemburgi csarnoképületek igazán jól példázzák a nagyméretű kapuk előnyeit.
A spanyolországi Albacete-ben található sürgősségi mentőhelikopter állomáson a gépek az extra széles kaput kihasználva, a riasztást követően azonnal, időveszteség nélkül repülhetnek ki a csarnokból.
Az ultrakönnyű sportrepülőgépek elhelyezésére Luxemburgban három egymástól elválasztott hangárt tervezett és épített a Frisomat. Mindegyik épület esetében rendkívül lényeges volt az extra széles kapu, mint bejárati megoldás, ugyanis az oktatást végző pilóták naponta többször is ki- bemanővereznek a repülőgépekkel.

A Frisomat hangár és csarnokmegoldásairól további érdekességeket olvashat www.frisomat.hu weboldalon.Létrehozás időpontja: 2014-04-11 16:47:35
Utolsó módosítás időpontja: 2014-04-24 22:22:44

Megtekintések száma: 14671
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=41864