Építészet | Nemzetközi szakmai hírek
Nemzetközi szakmai hírek

2023. június 29. EU Kortárs Építészeti Díj / Mies van der Rohe-díj nyerteseinek kihirdetése a Fiatal tehetség kategóriában

2023. június 29-én ünnepeljük a 2023-as EUmies-díjak napját az EU Kortárs Építészeti Díj / Mies van der Rohe-díj a Fiatal tehetség kategóriában a nyerteseinek kihirdetésével a velencei Palazzo Michielben, a 18. Nemzetközi Építészeti Kiállítás - a XVIII. Velencei Építészei Biennálé - kiegészítő eseményeinek részeként és online.

Nemzetközi szakmai hírek

EUmies díj 2022 Koppenhágában a DAC központban

2023-as UIA Építészek Világkongresszusa (07.02-06.) és UNESCO-UIA Építészeti Világ Fővárosa

"Egy otthon, egy iskola, egy múzeum, egy környék” Fotókiállítás június 27-től november 26-ig

Nemzetközi szakmai hírek

Építészeti tervpályázatok nemzetközi elérhetőségének fejlesztése – ARCH-E

A Magyar Építész Kamara részt vesz egy az Európai Unió által támogatott Építészeti tervpályázatok nemzetközi elérhetőségének fejlesztésére létrehozott közös programban (European Platform for Architectural Design Competitions / ADC).

A Kamara a hazai gyakorlatban működő tervpályázati rendszert szeretné továbbfejleszteni és a nemzetközi lehetőségeket, elérhetőségeket növelni.

Nemzetközi szakmai hírek

Az Építész szakma helyzete Európában: Az 2022- évi ACE Ágazati tanulmány eredményei

Az Ágazati tanulmány az Európa Építészek Tanácsa (ACE-CEA) megbízásából és az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszírozásával készülő, kétévente készülő szakmai felmérés, amely statisztikai, szociológiai és gazdasági adatokat gyűjt össze az európai építészekről, az építészeti piacokról és az építészeti szakmagyakorlásról és elemzi ezeket. A 26 európai ország 30 700 építészének válaszai alapján a tanulmány 2022-es kiadása új kutatási területekkel gazdagodott, így ez kétségtelenül az eddigi legátfogóbb tanulmány az építészszakmáról Európában, és alapvető referenciaeszköz mindazok számára, akik érdeklődnek az építészet, az építész szakma és az épített környezet iránt.

Nemzetközi szakmai hírek

A Living Places – Simon Architecture Prize 2022

A Living Places – Simon Architecture Prize 2022 negyedik kiadásának átadása június 21-én 19.00 órakor: "Arquitecturas vividas - Élő Építészet" a Mies van der Rohe pavilonban

Nemzetközi szakmai hírek

Európa legjobbja után a világ legjobb középülete is a Néprajzi Múzeum lett

A világ egyik legrangosabb ingatlanszakmai nemzetközi versenye, az International Property Awards díjazta az új múzeumépületet. Az International Property Awards negyedszázados történetében először fordul elő, hogy magyar épület a világ legjobbjaként végezzen kategóriájában. A Napur Architect iroda által tervezett Néprajzi Múzeum új épülete a nemzeti szinten befutó győztes projektek között bizonyult Európa legjobb középületének, majd a kontinens legkiválóbbjaként a világ 10 régiójának kategóriagyőztesei közül érdemelte ki a világ legjobbjának járó „World's Best” díjat.

Nemzetközi szakmai hírek

ACE New Bauhaus

Igen, az #ÚjEurópaiBauhaus fesztivál a nyakunkon van!

Tervezd meg most a fesztiváltérképedet, és csatlakozz hozzánk panelbeszélgetéseken, helyszíni látogatásokon és politikai vitákon Ruth Schagemann építésszel, az ACE elnökével.

Nemzetközi szakmai hírek

XII. Nemzetközi Dedalo Minosse díj 2022

Ala Assoarchitetti tizenkettedik alkalommal hirdeti meg a Nemzetközi Dedalo Minosse díjat 2022 a 2017. január 1. és 2021. december 31.használatba vett épületre

Nemzetközi szakmai hírek

Európai Építészek Tanácsa (ACE) 2020-as felmérés részletes eredményei

Az Európai Építészek Tanácsa (ACE) 2020-ban, hetedik alkalommal készített felmérése az európai Építész szakma helyzetének és jelenlegi állapotáról.
 

Nemzetközi szakmai hírek

Davosi Nyilatkozat 2018

Egy éves a Davosi  Nyilatkozat - a Magyar Építész Kamara elkészítette a nyilatkozat fordítását.

A kulturális miniszterek konferenciája

2018. január 20-22. Davos, Svájc

A magas színvonalú Baukultur* (építéskultúra) európai megteremtéséért

Mi, az Európai Kulturális Egyezmény aláírói és az Európai Tanács megfigyelőként részt vevő államainak kulturális miniszterei és delegációvezetői, az UNESCO, az ICCROM, az Európai Tanács, az Európai Bizottság, az Építészek Európai Tanácsa, a Várostervezők Európai Tanácsa, az ICOMOS és az EuropaNostra képviselői, Alain Berset úrnak, a Svájci Államszövetség elnökének, a Szövetségi Belügyminisztérium vezetőjének meghívására a svájci Davosban 2018. január 20. és 22. között tartott találkozónkon, a Kulturális Örökség Európai Évében, a Világgazdasági Fórum éves találkozójának előestéjén,