Aktuális

CPR

www.cpr.hu

A 275/2013. (VII. 16.) Korm. rendelet előírja, hogy „A tervező az építménybe betervezett építési termék elvárt műszaki teljesítményét(…) határozza meg [275/2013. (VII. 16.) Korm. rend. 4. § (1) bek.].

A cpr.hu rendszerében a fő- és alcsoportokon keresztül, vagy a keresőfunkcióval a termékek villámgyorsan megtalálhatók és teljesítményjellemzőkkel együtt (a sor jobb szélén a „Dokumentációba” gombra kattintva) egy mozdulattal kiírhatók. Óriási előny, hogy az egyes műszaki teljesítmények szűrhetők, összehasonlíthatók – így szakszerűen, elmélyültebben is lehet a releváns műszaki jellemzőket és azok osztályait, értékeit megadni. A legegyszerűbb, és a legnagyobb segítség, ha a tervező adott termékkörre ajánlást talál: egy adott, szokványos célra adott terméknél mely műszaki jellemzők mely (minimum/maximum) értékeit adjuk meg. Ilyen „ajánlást” készített már a cpr.hu számára több szakmai szövetség, és több cég.

A dokumentáció a kiválasztott termékekkel, szűrésekkel vagy ajánlásokkal együtt végül  wördös (.rtf) vagy pdf fprmátumban egy mozdulattal letölthető.

A rendszer használata a kollégák számára teljesen ingyenes, a cpr.hu oldalon egy segítő videót és jogi hátteret is találnak.

 

www.fapedit.hu 

A FAPEDIT egy online, tervezést segítő eszköz, amellyel a tervezők könnyedén teljesíthetik a jogszabályoknak megfelelő termékkiírási kötelezettségüket.

A FAPEDIT asszisztenst fejlesztői azért találták ki, hogy megspórolják a tervezőknek az interneten eltöltött több órás bizonytalan keresgélést, ugyanakkor a legjobb minőségű termékeket írhassák ki a szakemberek.

Partnereikkel közösen minden termékcsoport esetén egy speciális, szakmai szabályokat figyelembe vevő kérdéssort dolgoztak ki, melyek segítségével a tervezők könnyebben rátalálnak a követelményeknek megfelelő termékre. A FAPEDIT asszisztens egyszerre segíti az építészeket azzal, hogy időt spórol nekik, jobban megismerik a termékeket és azok jellemzőit, illetve segíti a gyártókat és forgalmazókat is, hogy szakmailag korrekt „tálcán” kínálhassák termékeiket.

A program segítségével a termékek kiírása nem csak biztonságos – hiszen az adatbázis termékei naprakészek – hanem gyors, egyszerű, és segíti a termékek közötti eligazodást és tájékozódást.