Aktuális
Megjelent az Architectum legfrissebb száma! Töltse le vagy igényelje postán a Wienerberger nemzetközi építészeti magazinját!

Megjelent az Architectum legfrissebb száma! Töltse le vagy igényelje postán a Wienerberger nemzetközi építészeti magazinját!

Az Architectum kiadvány rendszeresen bemutatja az építészeti világ legfrissebb nemzetközi trendjeit, legizgalmasabb projektjeit és legkiemelkedőbb alkotásait.

Az építészet most egy olyan időszakát éli, amikor a kreativitás és innováció kulcsfontosságúak. Az építészet alkalmazott művészet, sosem csak önmagáért az alkotás kedvéért történik: célja tisztán definiált, hogy olyan tereket teremtsen, amelyekben az emberek kényelmesen élhetnek és dolgozhatnak, jó egészségben, évtizedekig vagy akár évszázadokig is. Az új kihívások, mint a klímaváltozás vagy a megélhetési költségek növekedése, csak még nagyobb felelősséget rónak az építészekre. Ugyanakkor ezek a kihívások új innovációs lehetőségeket is kínálnak.

Az új szám több kiváló építészeti példát is bemutat, például egy litvániai projektet, amely egy régi ipari területen épült fel, környezettudatos lakóépületet modern kényelmi szolgáltatásokkal, mely tiszteletben tartja a régió történelmét is. Egy londoni vasútállomás megújítását is megismerhetjük a magazinból, ahol úgy sikerült megőrizni a közel 160 éves épület építészeti örökségét, hogy a pályaudvar maradéktalanul ellátja feladatát. Egy másik rendkívüli példa az osztrák bíróság felújítása, ahol a tervezésben az épület közösségi, nyilvános jellege volt fókuszban, mind a kényelmi szempontokat, mind az épület egyszerűségét és átláthatóságát szem előtt tartva.

A magazin regisztrációt követően letölthető az alábbi linken www.architectum.com vagy ingyenesen postai úton is igényelhető, ehhez nevét és postacímét a kepzes@wienerberger.com e-mail címre küldje meg.
Kellemes inspirálódást kívánunk!