Aktuális
III. Építészeti Nemzeti Szalon HelyiÉrték

III. Építészeti Nemzeti Szalon HelyiÉrték


HelyiÉrték: díjátadóval zárult a kiállítás
Harmadik alkalommal mutatkozott be a hazai építészet a Műcsarnokban

A kurátorok közös tárlatvezetésével és díjátadóval zárul a III. Építészeti Nemzeti Szalon, melyet mostantól már virtuális sétán lehet látogatni. A tárlat díjátadóján a közönség által legjobbnak tartott épületekért vehettek át díjat a szervezők.

Május 10-én zártkörű megnyitóval kezdődött az idei Nemzeti Szalon a Műcsarnokban. A nagyszabású kiállításon négy teremben láthatták az érdeklődők az elmúlt fél évtized építészeti eredményeit: új építésű állami és egyházi nagy beruházásokat, magánszemélyek megbízásából épített házakat, rekonstrukciókat és felújításokat, terveket, rajzokat és maketteket. A HelyiÉrték címet viselő III. Építészeti Nemzeti Szalon együttgondolkodásra hívta a látogatókat. Az építészeti minőség sokoldalú bemutatására törekvő kiállítást rendezvények, szakmai konferenciák, könyvbemutatók és különleges tárlatvezetések kísérték.


A kiállítás főkurátora Dénes Eszter, társkurátorai Ferencz Marcel, Gutowski Robert és Perényi Tamás voltak.
A tárlat közönségszavazásán a HelloWood TAVIV HÁZ projektje, a Zene Háza és U. Nagy András KÁSTU KABINHÁZAK projektje kapta a legtöbb szavazatot. A Zene Háza megvalósítói nevében a díjat Noll Tamás, a TEAMPANNON Építészeti Iroda egyik tulajdonosa, vezető tervezője, az MMA rendes tagja vette át.


A közönségdíj üvegszobrot Kiss Zsombor, a Szalon arculatát is jegyző tervezőgrafikus álmodta meg, fő motívuma a szigma jelölés, ami egyben az elmúlt öt év hazai és határon túli építészetét összegző kiállítás logója. A díjat a kiállítás főkurátora, Dénes Eszter építész, építészeti szakíró adta át a Műcsarnok három új építészeti kiadványának közös bemutatóján.
Elkészült a kiállítás egyszerű virtuális sétája, melyet a közeljövőben bővíteni fognak. Azonban érdemes már most megtekinteni.

Wittmer-Besze Erika
Fotó: Műcsarnok

forrás: https://www.mma.hu/muveszeti-hirek/epitomuveszet/-/event/10180/helyiertek-dijatadoval-zarult-a-kiallitas