Aktuális
Miért olyan fontos a tűzállóság?

Miért olyan fontos a tűzállóság?

Amikor este aludni megyünk, vagy gyermekeinket iskolába küldjük, vagy akár egy idősebb rokonunkat gondozóházban vagyunk kénytelenek elhelyezni, jellemzően nem gondolunk ezen épületek tűzbiztonságára.

És igazából nem is kellene erre gondolnunk.

Tény azonban, hogy az általunk választott építőanyagok alapvetően befolyásolhatják az épületek tűzbiztonságát és az azokban élő vagy dolgozó emberek életét. Az építőanyagok tűzbiztonsága szempontjából egy kérdés jelentheti az alapvető különbséget: a beépítendő anyag éghető vagy nem éghető?

Egy épülettűz esetén az éghető anyagok meggyulladhatnak – még akkor is, ha égésgátlókkal lettek ellátva. És ha ez megtörténik, az éghető anyagok hozzájárulnak a tűz terjedéséhez és intenzitásának fokozásához.

A neméghető kőzetgyapot termékek nem gyulladnak meg, egyben lassítják a tűz terjedését. Ezenkívül, ha tűznek vannak kitéve, nem bocsátanak ki mérgező füstöt, mely a tűzeseti halálesetek fő okozója. A kőzetgyapot ezen tulajdonságai több időt biztosítanak a mentőcsapatok számára munkájuk elvégzésére és az épületben tartózkodók kimenekítésére.

Ha Ön döntene: milyen építőanyagokat választana? Éghetőt? Nem éghetőt?

További információ...

A tartalom szponzorált. A hirdetésekről és szponzorált tartalmakról bővebb információt média ajánlónkban talál: https://mek.hu/media-mediaajanlo