KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

GYÁRTSUK EGYÜTT! konferencia

az OTTHONDesign szakkiállítás MAGYAR DESIGN tárlatának kísérő rendezvénye

Időpont: 2014. április 3. (csütörtök) 15:00 – 17:30
Helyszín: OTTHONDesign kiállítás és vásár, Hungexpo, G pavilon, VIP konferenciaterem
Szervezők: Magyar Bútor- és Faipari Szövetség, Design Terminál és HUNGEXPO

Hogyan lesz ma Magyarországon az ötletből termék?A tapasztalatok szerint nagy elszántsággal, a legtöbbször tűzön-vízen át. Hogyan induljon el az a designer, cégalapító, aki realizálni szeretné az elképzeléseit és egy prototípusnál jóval többre vágyik? Milyen buktatókkal, nehézségekkel kell szembenéznie annak, aki gyártatni vagy gyártani szeretne? A témát a kortárs hazai designszcéna sikertörténetein keresztül olyan szakemberek segítségével járjuk körül, akik a márka- és cégépítésük különféle fázisában tartanak és releváns, átadható tapasztalattal rendelkeznek a design és a gyártás területén.

Előadók:

15:15 – 15:45
Toronyi Péter, designer
A legrangosabb hazai és nemzetközi díjakkal rendelkező tervező, Toronyi Péter már egyetemi évei alatt cégépítésbe és termékfejlesztésbekezdett. Ennek eredményeként a Papr!kum fűszermalom hamarosan  több millió példányban hódítja meg az ázsiai piacokat, Napfogyatkozás lámpája pedig gyártásra kész állapotban várja a befektetőket.
(www.toronyi.com)

15:45 – 16:15
Rácz Anikó, alapító, tervező, művészeti vezető – HANNABI
A HANNABI márka megálmodója 6 éves gyártási-kivitelezési tapasztalattal a háta mögött alapította saját vállalkozását 2010-ben. Személyre szabott, közép és felső-közép kategóriás kárpitos bútorokra specializálódtak, ahol a progresszív termékszemlélet tradicionális kivitelezési megoldásokkal párosul.
(www.hannabisofa.hu)

16:15 – 16:45
Szikszai László, alapító, bútortervező – SIXAYFurniture
Az ökologikus, tömörfa bútorairól ismert SIXAY Furniture a kezdetektől fogva a német nyelvű piacra koncentrált. Magas színvonalú, kis- és közepes szériában gyártott bútoraik elsősorban Svájcban és Németországban találnak vevőre. A 15 éve útjára indított vállalkozás tulajdonosa faipari mérnöki diplomával is rendelkezik, ami számos előnnyel járt a gyártási háttér kiépítésénél.
(www.sixay.com)

16:45 – 17:15
Hidas Mátyás, ügyvezető igazgató – Stulwerk Kft.
Az 1993-ban alapított, magyar tulajdonban lévő családi vállalkozás irodai és egyéb közületi ülőbútorokra specializálódott. Magyar és külföldi designerek által tervezett egyedi és kisszériás  termékeiket50%-ban külföldi piacokon értékesítik. A 25 fővel működő Stulwerk sikerének kulcsa, hogy gyorsan és rugalmasan tudnak reagálni az egyedi igényekre és a külföldi megkeresésekre.
(www.stulwerk.hu)

A konferencia moderátora:  Halasi Rita Mária, design szakértő

A konferencián való részvétel regisztrációhoz kötött. A regisztrációt követően kapott vonalkódos jeggyel az OTTHONDesign kiállítás a konferencia napján ingyenesen látogatható. Regisztrálni a következő linken lehet: http://www.otthon-design.hu/konferencia-regisztracio-nem kamara
 


Létrehozás időpontja: 2014-04-01 12:53:06
Utolsó módosítás időpontja: 2014-04-09 07:55:43

Megtekintések száma: 14492
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=41834